Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς ξέρει το πότε και το πώς

Eurokinissi

Όλοι θέλουν το καλύτερο για τον Παναθηναϊκό στις μεταγραφές του Ιανουαρίου. Όμως, αυτός που αποφασίζει, έχει αποδείξει πως μπορεί να πάρει τις κατάλληλες αποφάσεις.

Δεν θα διαφωνήσει κανείς ότι το ρόστερ του Παναθηναϊκού έχει αποδώσει στο μάξιμουμ υπό τις οδηγίες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους και έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία, με την πρώτη θέση και τον αήττητο πρώτο γύρο, με 12 νίκες και μία ισοπαλία σε 13 αγωνιστικές.

Επίσης, αποτελεί κοινή διαπίστωση πως το δυναμικό χρήζει ενίσχυσης τον Ιανουάριο. Η απώλεια του Αϊτόρ, του βασικού πρωταγωνιστή, για το υπόλοιπο της σεζόν, επιβάλλεται να αναπληρωθεί από έναν ισάξιο εξτρέμ. Καθώς και να έρθουν εφεδρείες στις θέσεις που κρίνει απαραίτητο ο προπονητής.

Ασφαλώς, το ιδανικό θα ήταν ο Παναθηναϊκός να κινηθεί εγκαίρως στις μεταγραφές. Δηλαδή, οι παίκτες που χρειάζεται ο Γιοβάνοβιτς, να βρίσκονται την Πρωτοχρονιά στο «Γεώργιος Καλαφάτης» και να έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Ούτως ώστε ο Σέρβος να τους εντάξει στο ροτέισον για τον δύσκολο και απαιτητικό Ιανουάριο, που διαμορφώθηκε μετά και την κλήρωση των «16» και της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου.

Ο Ιβάν έχει το σκεπτικό του

Ωστόσο, οφείλουμε να κατανοήσουμε έναν τρόπο σκέψης: αυτόν του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού σκέφτεται και αποφασίζει με τον δικό του χρόνο. Ο οποίος συχνά δεν συμβαδίζει με των υπόλοιπων. Δεν είναι τυχαίο ότι επί των ημερών του Γιοβάνοβιτς, ο Παναθηναϊκός έχει κλείσει συμφωνίες στο φινάλε και των τριών μεταγραφικών περιόδων… Τον Σεμπάστιαν Παλάσιος στις 31 Αυγούστου του 2021, τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς στις 31 Ιανουαρίου του 2022 και τους Ενίς Τσόκαϊ και Αλέξις Τρουιγιέ στις 15 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους.

Τι σημαίνει αυτό; Πως οι συνθήκες που επικρατούν φέτος και η ανυπομονησία του κόσμου, ελάχιστα θα επηρεάσουν τον Γιοβάνοβιτς. Ο 60χρονος προπονητής θα λάβει αποφάσεις όταν ικανοποιηθεί πλήρως από έναν ποδοσφαιριστή. Ενδέχεται να εισηγηθεί πριν τα Χριστούγεννα, ίσως και να καθυστερήσει πάλι μέχρι την εκπνοή της προθεσμίας. Κανείς δεν το ξέρει αυτό…

Αναμφίβολα, όλοι θέλουν το καλύτερο για την ομάδα. Πρώτος απ’ όλους ο Γιοβάνοβιτς. Ο οποίος έχει κερδίσει το δικαίωμα να ενεργεί με τον ρυθμό του και όταν κρίνει ότι η επιλογή είναι κατάλληλη. Μία καθυστέρηση του Ιβάν ίσως να κοστίσει προσωρινά, αλλά η ιστορία έχει αποδείξει πως μακροπρόθεσμα, θα ωφελήσει τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News