ΜΠΑΜΠΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΑΣ: Μόνο η πρόκριση μετράει για τον Παναθηναϊκό

Οι «πράσινοι» θέλουν να νικούν παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο και πετυχαίνοντας γκολ. Αλλά κόντρα στον Ατρόμητο, το διακύβευμα ήταν πολύ μεγαλύτερο…

Απόψε στο Περιστέρι, ένα πράγμα είχε σημασία: η πρόκριση. Όλα τα υπόλοιπα έρχονταν σε δεύτερη μοίρα: το όμορφο θέαμα, η βελτίωση, η κυριαρχία. Ο Παναθηναϊκός ήθελε τη νίκη σε μία νοκ-άουτ αναμέτρηση για να περάσει στην επόμενη φάση. Την πήρε με σκόρερ τον κορυφαίο του παίκτη, τον Καρλίτος, ο οποίος σκόραρε το ένατο φετινό γκολ του. 

Το 1-0 απέναντι στον Ατρόμητο είναι φτωχό και δεν ήταν πειστικό. Αλλά, ξαναγράφουμε, το πως έχει μικρή σημασία. Σε ένα παιχνίδι που δεν υπήρχε περιθώριο λάθους, ο Παναθηναϊκός δεν σκόνταψε και επικράτησε. Αφού προκρίθηκε, τώρα έχει την άνεση να ψάξει και τη βελτίωση του, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, την Κυριακή στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Έτσι και αλλιώς, στην έδρα του ο Παναθηναϊκός μεταμορφώνεται. Θα έχει και τη συμπαράσταση των οπαδών του, μετά την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, να ακυρώσει την ποινή των δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών. Άλλο ένα θετικό νέο σε μία βραδιά που είχε μεγάλη ανάγκη ο Παναθηναϊκός.

Η πίεση φαινόταν σε κάθε κίνηση

Ήταν εμφανές πως οι συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες στην επαρχία, προκάλεσαν μεγάλη πίεση στην ομάδα. Οι «πράσινοι» παρότι έλεγχαν το ματς και έδειχναν ανώτεροι από τους αντιπάλους τους, αυτή την υπεροχή δεν την μετουσίωσαν σε κυριαρχία. Το «πρέπει» της πρόκρισης και ο αρνητικός απολογισμός στο πρωτάθλημα, προσέδωσαν ένα ασήκωτο βάρος σε παίκτες οι οποίοι δεν έχουν συνηθίσει να το αντέχουν.

Αλλά είναι σαφές ότι σε αυτό το παιχνίδι, ο σκοπός αγίαζε τα μέσα. Η πρόκριση έπρεπε να επιτευχθεί με κάθε θυσία, ακόμα και με… επιστροφή στο στυλ του Λάζλο Μπόλονι. Γιατί ο Παναθηναϊκός σε αρκετά σημεία του ματς, έδωσε αδικαιολόγητα και εύκολα μέτρα στον Ατρόμητο, ο οποίος δεν είχε τον τρόπο να τα εκμεταλλευτεί. Ακόμα και οι εκτελέσεις των γηπεδούχων στις στατικές φάσεις, δεν ήταν καθόλου καλές.

Ο Γιοβάνοβιτς θέλει και άλλα

Αγωνιστικά, είναι σαφές ότι τα προβλήματα παραμένουν. Η άμυνα δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη, παρότι ο Βέλεθ έπαιξε με μεγαλύτερη ασφάλεια από τον Πούγγουρα. Ο Ισπανός είναι πιο έμπειρος, πιο ισχυρή προσωπικότητα και βοήθησε να κυλήσει πιο ήρεμα η βάρδια του. Βέβαια, ειδικά στον αέρα σημειώθηκαν αδράνειες που δεν κόστισαν. Και θα περίμενε κανείς από τον Σάρλια, να βοηθήσει με το ύψος του σε αυτό το κομμάτι.

Το δίδυμο των Ρούμπεν και Αλεξανδρόπουλου έχει εξελιχθεί σε μία σταθερά για τον Παναθηναϊκό. Ο Ισπανός αμυντικός χαφ έχει το ρόλο του ρυθμιστή της κυκλοφορίας και ο νεαρός Έλληνας προσθέτει την ενέργεια και τα τρεξίματα. Οι δυο τους έχουν συνθέσει ένα επαρκές ντουέτο, αλλά θα χρειαστούν βοήθεια σε ματς με πιο ανταγωνιστικό επίπεδο, είτε με την προσθήκη ενός έξτρα μέσου, είτε με την ξεκούραση κάποιου από τους δύο.

Φεύγοντας από το Περιστέρι, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, επειδή έχει απαιτήσεις από τη δουλειά του και την ομάδα του, δεν θα είναι ικανοποιημένος. Δεν του αρκεί η πρόκριση, γιατί θέλει να φτιάξει έναν Παναθηναϊκό που θα παίζει ποδόσφαιρο. Αλλά, στο τέλος της ημέρας, η ομάδα έκανε ακόμα ένα βήμα. Βήμα με το βήμα, θα φτάσει εκεί που θέλει και επιδιώκει ο Σέρβος.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News