ΜΠΑΜΠΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΑΣ: Κι όμως ο Παναθηναϊκός το κατάφερε κι αυτό, εξαφάνισε το +11 απ’ τον Άρη

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν μαθαίνει από τα λάθη της και βλέπει την ευρωπαϊκή επιστροφή να ξεμακραίνει.

Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, έλεγαν πως το δις εξαμαρτείν, ουκ ανδρός σοφού. Το νόημα της φράσης, προφανώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μία ομάδα, με μία πιο ευρεία έννοια. Όταν δεν μαθαίνει από τα λάθη της και τα επαναλαμβάνει. Όπως ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έχει προλάβει σε 9 αγωνιστικές, να δεχτεί τρία πανομοιότυπα γκολ.

Σκεφτείτε τη φάση του πρώτου γκολ του ΠΑΟΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Πριν ο Άκπομ πάρει την πάσα στη μικρή περιοχή και εκτελέσει τον Μπρινιόλι εξ’ επαφής, ο Ζίβκοβιτς έχει τρέξει ανενόχλητος με τη μπάλα γύρω στα 40 μέτρα. Ο Σέρβος εκκίνησε από το κέντρο και έφτασε στο δεξιό άκρο της άμυνας του Παναθηναϊκού, πέρασε ανάμεσα σε τέσσερις και κανείς δεν τον ανέκοψε με ένα φάουλ! Τον άφησαν ελεύθερο να πασάρει με την άνεση του στον Άκπομ, σε ένα σημείο που ο 25χρονος στράικερ δεν γινόταν να αστοχήσει!

Σκηνές από το πρόσφατο παρελθόν

Ας θυμηθούμε το ΑστέραςΠαναθηναϊκός στην Τρίπολη. Στη φάση της ισοφάρισης, συνέβη κάτι παρόμοιο: ο Σίτο έτρεξε σχεδόν 35 μέτρα στη δεξιά πλευρά του Τριφυλλιού, χωρίς κανείς να αποπειραθεί να τον σταματήσει, έστω αντικανονικά με φάουλ! Όλοι έβλεπαν τον Ισπανό να επιχειρεί και αυτός πάσαρε στον Σονί, ο οποίος με άνεση σκόραρε από τη μικρή περιοχή του Μπρινιόλι.

Πάμε λίγο πιο πίσω, στο ΆρηςΠαναθηναϊκός. Πριν ο Καμαρά σκοράρει, συνδυάστηκε εύκολα με τον Μπερτόγλιο, προωθήθηκαν από τη μεσαία γραμμή μέχρι το δεξιό άκρο της άμυνας του Τριφυλλιού και οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς τους παρακολουθούσαν! Πήγαιναν γύρω τους και δίπλα τους, αλλά όχι πάνω τους.

Τον πρόλαβε ο Άρης… του -11

Με μία μικρή δόση υπερβολής, αυτός ο τύπος γκολ απεικονίζει τον Παναθηναϊκό μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Μία ομάδα που δεν έχει καταφέρει να διορθώσει τρανταχτές αδυναμίες της, οι οποίες της κοστίζουν συνεχώς. Γιατί το… τρις εξαμαρτείν, μάλλον είναι υπερβολικό σε μόλις 9 ματς.

Ούτε είναι συνετό να επικαλεστείς βελτίωση, όταν ο Παναθηναϊκός έχει τρεις νίκες σε εννιά αγωνιστικές. Όταν εκτός έδρας, έχει τρεις ήττες και μία ισοπαλία και στο «Απόστολος Νικολαΐδης» μετράει τρεις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα. Ο απολογισμός δεν παραπέμπει σε πρόοδο, ούτε ευσταθεί η επίκληση σε δικαιολογίες.

Σαφώς η ποδοσφαιρική μετάβαση που δουλεύει ο Γιοβάνοβιτς είναι σύνθετη και χρειάζεται χρόνο. Αλλά τι να το κάνεις, άμα μέχρι να πετύχει ο Σέρβος αυτό που θέλει, ο Παναθηναϊκός έχει απομακρυνθεί από την ευρωπαϊκή του συμμετοχή; Θα είναι εκ των ουκ άνευ, αν το ωραίο θέαμα έρθει προς το τέλος του πρωταθλήματος, όταν θα έχει χαθεί κάθε ρεαλιστικός στόχος. Ήδη, ο Άρης άρχισε με -6 βαθμούς το πρωτάθλημα, είχε απώλεια πέντε βαθμών στις δύο πρώτες αγωνιστικές και παρόλα αυτά, ισοβαθμεί με τον Παναθηναϊκό

Ήρθε η ώρα για άλλες ιδέες

Μαγικές λύσεις, γιατροσόφια και ματζούνια δεν υπάρχουν στο ποδόσφαιρο. Μόνο η σκληρή δουλειά επιλύει τα προβλήματα. Αρκεί να γίνεται με τον σωστό τρόπο. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι συνεργάτες του δουλεύουν πάρα πολύ σε καθημερινή βάση. Ένα μέρος της δουλειάς έχει φανεί, αλλά όχι το μεγαλύτερο. Αλλιώς, η θέση του Τριφυλλιού στην κατάταξη θα ήταν υψηλότερη.

Ήρθε η ώρα ο Γιοβάνοβιτς να ψάξει άλλες απαντήσεις. Αυτές που έχει δεν αποδεικνύονται οι κατάλληλες και το τίμημα είναι ήδη ακριβό. Ο Σέρβος χρειάζεται άλλες ιδέες για να δώσει την επιθετική πνοή που οραματίζεται στον Παναθηναϊκό. Πως θα τα καταφέρει, άπτεται σε εκείνον. Αυτός έχει την ευθύνη και τη υποχρέωση, αμείβεται αδρά από τον Γιάννη Αλαφούζο και διαμόρφωσε το ρόστερ με γνώμονα τις προδιαγραφές του.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News