ΜΠΑΜΠΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΑΣ: Ο λόγος που ξέσπασε ο Χουάνκαρ

Ο Ισπανός αριστερός μπακ ενοχλήθηκε με όσα λέγονται τις τελευταίες μέρες, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν έχει τελειώσει τη δουλειά του για το 2022. Γράφει ο Μπάμπης Τσιμπίδας.

Η ηρεμία για τα Χριστούγεννα επιτεύχθηκε κατά το ήμισυ… Γιατί ο Παναθηναϊκός έκανε τη δουλειά του εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα, τον νίκησε 2-0 και τον προσπέρασε στη βαθμολογία. Έχοντας και ένα παιχνίδι λιγότερο με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη, το οποίο εφόσον το κερδίσει, θα αυξήσει τη διαφορά στους πέντε βαθμούς και για πρώτη φορά, θα εδραιωθεί στην τετράδα της βαθμολογίας.

Αυτό ήταν το ένα ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό: να «πατήσει» στην τέταρτη θέση. Όχι μακριά από τον τρίτο ΠΑΟΚ και έχει το δικαίωμα να κοιτάζει πιο ψηλά. Μάλιστα, πλέον το πρώτο ματς του 2022, με τον Άρη στο «Απόστολος Νικολαΐδης», θα έχει μεγάλη σημασία. Διότι η νίκη σε αυτή την αναμέτρηση θα ανοίξει τη διαφορά από τον βασικό ανταγωνιστή για τη συμμετοχή στα προκριματικά του Conference League.

Το δεύτερο και πιο κρίσιμο προαπαιτούμενο για ήρεμες γιορτές θα κριθεί την Πέμπτη στο Πανθεσσαλικό, στη ρεβάνς της φάσης των «16» του Κυπέλλου με τον ΝΠΣ Βόλο. Η πρόκριση είναι εκ… των ουκ άνευ για το Τριφύλλι. Δεν υπάρχει κάτι άλλο εκτός από τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Της μόνης δυνατότητας που έχει φέτος ο Παναθηναϊκός για να πανηγυρίσει ένα τρόπαιο.

Οι λόγοι του ξέσπασματος του Χουάνκαρ 

Η πιο δυνατή εικόνα του ματς ήταν το κλάμα του Χουανκάρ μετά την επίτευξη του πρώτου γκολ. Ο Ισπανός αριστερός μπακ δάκρυσε μετά τη σέντρα στον Μαουρίσιο και το αντιλήφθηκαν οι συμπαίκτες του και έσπευσαν να τον παρηγορήσουν. Ασφαλώς, η απορία που ακολουθεί είναι εύλογη: γιατί ο Χουανκάρ ένιωσε την ανάγκη να κλάψει, ειδικά στον πανηγυρισμό ενός τέρματος που συνήθως φέρνει χαρά. Πόσο μάλλον στον δημιουργό…

Όλα έχουν την εξήγηση τους. Ο Χουάνκαρ συζητά με τα στελέχη της ΠΑΕ για την ανανέωση του συμβολαίου του, που λήγει τον Ιούνιο. Τις προηγούμενες μέρες, «διέρρευσαν» πληροφορίες ότι ο 32χρονος ποδοσφαιριστής εξέφρασε υπερβολικές απαιτήσεις για να ανανεώσει. Το νούμερο δεν προσδιορίστηκε, ωστόσο διαδίδεται η φήμη ότι ο Ισπανός έχει ζητήσει υπερδιπλασιασμό των αποδοχών του. Τώρα, ο Χουάνκαρ αμείβεται με 280.000 ευρώ ετησίως.

Αυτή η φημολογία προκάλεσε τη δυσαρέσκεια του Χουάνκαρ, ο οποίος διαψεύδει κατηγορηματικά ότι έχει ζητήσει πολλά χρήματα από την ΠΑΕ. Ο Ισπανός αριστερός μπακ ένιωσε πίεση από την παραφιλολογία, επειδή εμφανίστηκε σαν ένας στυγνός επαγγελματίας, ο οποίος εκβιάζει για να αποσπάσει μία παχυλή αμοιβή. Στον πανηγυρισμό του ένιωσε την ανάγκη να ξεσπάσει, να αποφορτιστεί από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα των τελευταίων ημερών.

 Ο Αλεξανδρόπουλος πρέπει να μάθει

Ο υπογράφων έχει γράψει πολλές φορές την άποψη του για τον Αλεξανδρόπουλο: από αυτόν επιβάλλεται να αρχίζει η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού και μοιάζει αδιανόητο να μην παίζει. Ωστόσο, επειδή πρέπει να είμαστε δίκαιοι, η κάθετη κίνηση του Μαουρίσιο στη φάση του 1-0, είναι για σεμινάριο. Ο Βραζιλιάνος καταλαβαίνει που θα σεντράρει ο Χουάνκαρ, κινείται στο σωστό σημείο και πηδάει στο κατάλληλο τάιμινγκ, για να πάρει την κεφαλιά και να σκοράρει.

Ο Αλεξανδρόπουλος έχει την τύχη να παίζει δίπλα στον Μαουρίσιο. Έναν οξυδερκή μέσο, ο οποίος βάσισε την καριέρα του στην αντίληψη και στο μυαλό του. Ο 32χρονος χαφ καλύψει την έλλειψη σωματικών προσόντων με την εξυπνάδα του. Αυτά τα μαθήματα πρέπει να προσέχει ο Αλεξανδρόπουλος, για να εξελίξει τις αρετές του και να μεταμορφωθεί σε έναν ολοκληρωμένο και σύγχρονο boxtobox.

Υ.Γ.: Ο Ηρακλής Μεταξάς υπερασπίστηκε στις δηλώσεις του τον Χουάν Περέα και ορθά έπραξε. Είναι ο προπονητής του και δημοσίως, τουλάχιστον, δεν πρέπει να τον εκθέτει. Πάντως, μακάρι στα αποδυτήρια και στις προπονήσεις, να τον νουθετήσει και να τον εκπαιδεύσει να συμπεριφέρεται διαφορετικά.  Είναι κρίμα ένας επιθετικός με σωματικά προσόντα και με ικανότητες, να συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο. Θεατρινίστικες αντιδράσεις, προκλητικότητα, αντιαθλητικό παιχνίδι και όλα αυτά με την ανοχή του διαιτητή Τζήλου, που έπρεπε να τον αποβάλλει.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News