ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Η κατάκτηση του Κυπέλλου έγινε πλέον… υποχρέωση!

O Παναθηναϊκός έχει μία εξαιρετική ευκαιρία για να επιστρέψει στους τίτλους μετά από οχτώ χρόνια και… απαγορεύεται να τη σπαταλήσει

O Παναθηναϊκός έχει μία εξαιρετική ευκαιρία για να επιστρέψει στους τίτλους μετά από οχτώ χρόνια και… απαγορεύεται να τη σπαταλήσει.

Αν πριν από την κλήρωση των προημιτελικών του Κυπέλλου, η κατάκτηση του τίτλου φάνταζε εφικτή, με τις συνθήκες που διαμορφώνονται μετατρέπεται σε… τρόπον τινά, υποχρέωση. Υποχρέωση έχει ο Παναθηναϊκός να διεκδικεί κάθε τρόπαιο που μπορεί, γιατί αυτό επιτάσσει η ιστορία και το μέγεθος του. Όμως, η υποχρέωση συνίσταται στα εμπόδια που καλείται να ξεπεράσει το Τριφύλλι για να στεφθεί Κυπελλούχος.

Καταρχάς, μετά τον αποκλεισμό του Άρη από τη Λαμία, το επίπεδο του αντιπάλου στα ημιτελικά χαμηλώνει. Θα αναρωτηθεί κάποιος: πως είναι πιο εύκολη η Λαμία από τον Άρη, αφού τον απέκλεισε; Η απάντηση είναι απλή και την αποτυπώνει η βαθμολογία του πρωταθλήματος. Η Λαμία παλεύει για να σωθεί και ο Άρης διεκδικεί θέση στην Ευρώπη.

Ωστόσο, αυτή την περίοδο ο Άρης διανύει περίοδο παρατεταμένου ντεφορμαρίσματος και οι αδυναμίες του αναδεικνύονται στον μέγιστο βαθμό. Όποιος είδε τα τρία διαδοχικά ματς του Άρη με τη Λαμία (τα δύο ματς των «8» του Κυπέλλου και ενδιάμεσα για τη Superleague), διαπίστωσε την παροιμιώδη αστοχία των παικτών του Άκη Μάντζιου. Η οποία, εν τέλει, τους κόστισε…

Η συμμετοχή του Παναθηναϊκού στον τελικό είναι must

Ο Παναθηναϊκός «καθάρισε» από το πρώτο παιχνίδι τη σειρά με την Αναγέννηση, επικρατώντας 4-0 και περιμένει το τυπικό της υπόθεσης με τη ρεβάνς στη Θεσσαλία. Μετά, σε διπλούς αγώνες με τη Λαμία απέναντι στη Λαμία, θα είναι δύσκολο να αποκλειστεί. Ο Παναθηναϊκός του Γιοβάνοβιτς δεν έχει καμία σχέση με τις αντίστοιχες εκδόσεις του Τριφυλλιού, που αποκλείστηκαν δύο συναπτά έτη από την ομάδα της Φθιώτιδας στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Επιπροσθέτως, τον Μάρτιο που θα κληθούν να αναμετρηθούν Παναθηναϊκός και Λαμία, η δεύτερη θα έχει επικεντρωθεί στη μάχη της παραμονής και το Κύπελλο θα μοιάζει με πολυτέλεια.

Συνεπώς, η πορεία προς τον τελικό έχει το χαμηλότερο βαθμό δυσκολίας που θα μπορούσε να έχει. Εάν ο Παναθηναϊκός δεν εκμεταλλευτεί τις περιστάσεις, τότε δεν αξίζει να διεκδικήσει το τρόπαιο. Δεν έχει νόημα να επεκταθεί η συζήτηση: η συμμετοχή στον τελικό αποτελεί υποχρέωση και τίποτα λιγότερο.

Ο αντίπαλος στον τελικό του Κυπέλλου δεν τρομάζει

Εκεί ο Παναθηναϊκός θα συναντήσει έναν εκ των Ολυμπιακού, ΑΕΚ ή ΠΑΟΚ. Ακόμα και αν ο Παναιτωλικός ολοκληρώσει την υπέρβαση του στο Φάληρο με τον Ολυμπιακό, φαντάζει δύσκολο να πετύχει και δεύτερη εναντίον ενός από τους Δικέφαλους. Οπότε, η λογική αναφέρει πως ο έτερος φιναλίστ θα είναι ένας από το Big-4.

Η εικόνα που έχουν ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ δεν τρομάζει τον Παναθηναϊκό. Σίγουρα, ο Μάιος απέχει αρκετούς μήνες, όμως κανείς δεν πείθει ότι θα βελτιωθεί θεαματικά μέχρι τότε. Στην πραγματικότητα, ο Παναθηναϊκός είναι ο μόνος ο οποίος βελτιώνεται διαρκώς. Βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς, βρισκόταν πολύ χαμηλά και ως ένα σημείο, η βελτίωση είναι αυτονόητη. Από την άλλη, δεν πρέπει να αγνοήσουμε πως το Τριφύλλι γίνεται όλο και καλύτερο, αφομοιώνοντας τη δουλειά του προπονητή του. Το βέβαιο είναι πως οι προϋποθέσεις ευνοούν την επάνοδο του Παναθηναϊκού στους τίτλους μετά από 8 χρόνια…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News