ΜΠΑΜΠΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΑΣ: Η πραγματικότητα θα τιμωρεί τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός τα προηγούμενα χρόνια δεν σεβάστηκε το ποδόσφαιρο. Τώρα, ο σύλλογος στην προσπάθεια του να λειτουργήσει ποδοσφαιρικά, θα βρίσκει μπροστά του τις συνέπειες του παρελθόντους του.

Έχει συσσωρευτεί τόση αρνητική ενέργεια στον περίγυρο του Παναθηναϊκού, ώστε μετά από κάθε ήττα, στο Διαδίκτυο κυκλοφορούν… τέρατα. Φυσικά, η ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης δεν αποτελεί εξαίρεση. Το μισό ρόστερ αχρηστεύτηκε, οι αδυναμίες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς αναδείχτηκαν σε πρώτο πλάνο και ακυρώνεται στο μυαλό όλων κάθε πρόοδος που έχει συντελεστεί φέτος.

Υπάρχει γιατρικό στην υπερβολή; Εν μέρει, υπάρχει. Γιατί για να μην είμαστε άδικοι με τους οπαδούς, με όσα έχουν υποφέρει από το 2010 και μετά, έχουν κάθε δίκιο να δυσανασχετούν και να διαμαρτύρονται. Ο Παναθηναϊκός αγωνιστικά απέχει από το μέγεθος του, δεν διεκδικεί τίτλους και οι προοπτικές του δεν είναι ακριβώς ευοίωνες.

Από την άλλη, όποιος κατανοεί το ποδόσφαιρο, ξέρει πως αυτό που συμβαίνει στον Παναθηναϊκό είναι φυσιολογικό. Μία ομάδα που επιχειρεί από το καλοκαίρι μία απότομη μετάβαση σε ένα διαφορετικό αγωνιστικό στυλ, που δεν ενισχύθηκε με πολλούς πρωτοκλασάτους παίκτες ώστε να ανεβάσει το επίπεδο της και που προέρχεται από μία άσχημη πενταετία, δεν αποκτά σε μερικούς μήνες σταθερότητα, χαρακτήρα και μέταλλο νικητή. Δυστυχώς, αυτή είναι η σκληρή και πάσα αλήθεια.

Ο Γιοβάνοβιτς δεν θα κάνει θαύματα

Όντως, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει τις ευθύνες του. Αργεί να επιλέξει μεταγραφές (το εμπεδώσαμε τώρα, μετά τον Αύγουστο), το κοουτσάρισμα δεν είναι το δυνατό σημείο του, επιμένει στη μέθοδο του μέχρι τέλους. Όμως, ας αναλογιστούμε το περιβάλλον που κλήθηκε να δουλέψει ο Σέρβος. Δεν παρέλαβε ένα υγιές κλίμα στα αποδυτήρια, ούτε ένα σύνολο με ταυτότητα και αρχές, ούτε λίστες με παίκτες από το τμήμα σκάουτινγκ. Τίποτα, στην κυριολεξία. Ότι στήθηκε, στήθηκε από το μηδέν και χάρη στον Ιβάν.

Κάποια στιγμή, όλοι πρέπει να αντιληφθούμε ότι δεν υπάρχουν μάγοι και θαυματοποιοί. Ο εκάστοτε Πιερ Ντρεοσί δεν πρόκειται να αναδιοργανώσει το οργανόγραμμα του Τριφυλλιού επειδή έμεινε στο Κορωπί για λίγους μήνες και ο κάθε Γιοβάνοβιτς δεν θα επαναφέρει τη χαμένη αίγλη του συλλόγου, επειδή δούλεψε σε αυτόν για ένα χρόνο. Ο Παναθηναϊκός απώλεσε τόσα πολλά τα προηγούμενα χρόνια, που χρειάζεται χρόνο και οργάνωση για να τα ανακτήσει.

Οι μεταγραφές θα φέρουν λίγη αισιοδοξία 

Στα της στιγμής, η χειμερινή μεταγραφική περίοδος ακόμα «τρέχει». Ο Παναθηναϊκός επείγεται να ενισχυθεί με τουλάχιστον δύο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, στα άκρα της επίθεσης και στη μεσαία γραμμή. Ναι, τα κενά είναι μεγαλύτερα και οι «ενέσεις» ποιότητας είναι επιβεβλημένες αλλά το extreme make over θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι. Τώρα, οι παρεμβάσεις θα είναι πιο περιορισμένες αλλά πρέπει να γίνουν.

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι υπάρχει η διάθεση να γίνουν. Ο Γιοβάνοβιτς με τους συνεργάτες του από το απόγευμα του Σαββάτου εντείνουν το ψάξιμο και η διοίκηση περιμένει τις εισηγήσεις τους για να κινηθεί άμεσα. Το μπάτζετ των 2 εκατομμυρίων είναι στο… πορτοφόλι και περιμένει. Δεν είναι μόνο ουσιαστικό το ζήτημα της ενίσχυσης, αλλά και επικοινωνιακό. Θα αλλάξει προσωρινά το αρνητικό κλίμα που κυριαρχεί ξανά στην επικαιρότητα. Βέβαια, αυτό θα είναι πρόσκαιρο, αν ο Παναθηναϊκός ηττηθεί ξανά την Τετάρτη στο Ηράκλειο…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News