Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς καλείται να δώσει μία απάντηση

O Ιβάν Γιοβάνοβιτς πρέπει να βοηθήσει τον εαυτό του βρίσκοντας λύσεις στα προβλήματα του Παναθηναϊκού, γιατί πλέον τα περιθώρια έχουν στενέψει απελπιστικά.

Έρχεται μία στιγμή που δεν έχεις πολλά πράγματα να πεις. Η ήττα του Παναθηναϊκού από τον Παναιτωλικό είναι μία τέτοια. Επειδή, ακριβώς με τον τρόπο που συνέβη, δεν σου αφήνει περιθώρια για σχολιασμό. Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος, έλεγξε τον ρυθμό, δεν απειλήθηκε και απείλησε, έστω και όχι καταιγιστικά. Όμως, κατάφερε να χάσει, να μην πάρει καν την ισοπαλία και να αφήσει τον Παναιτωλικό να φύγει νικητής με 1-0.

Ανεξήγητο; Όχι. Το ποδόσφαιρο δεν ανάγεται στη σφαίρα του μεταφυσικού. Το ποδόσφαιρο έχει αρχές, λογική και άτυπους κανόνες. Ο Παναθηναϊκός έχει δέκα ήττες στο πρωτάθλημα και ο απολογισμός του έχει αιτίες. Κάποιες είναι ορατές, όπως την αδυναμία στο σκοράρισμα: με επιμέρους επεξηγήσεις στην έλλειψη ενός σκόρερ ή στην ανεπάρκεια των περισσότερων μεσοεπιθετικών.

Άλλες αιτίες δεν έχουν διευκρινιστεί πλήρως, όπως η νοοτροπία που δεν έχουν οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Είναι εμφανές ότι δεν έχουν μάθει να νικούν, δεν διαπνέονται από το αίσθημα της μεγάλης ομάδας, τους λείπουν ικανότητες και χαρακτηριστικά. Πιθανώς, αρκετοί να μην επιδέχονται βελτίωσης και ο Παναθηναϊκός μαζί τους να μην μπορεί να επανέρθει στο μέγεθος τους.

Ο Γιοβάνοβιτς δεν είναι σχολιαστής

Οι δηλώσεις του Γιοβάνοβιτς στην Cosmote TV παρουσιάζουν ενδιαφέρον, γιατί ο Σέρβος συνηθίζει να περιγράφει την πραγματικότητα και δεν κρύβεται. «Χάσαμε ένα ματς όπως τα περισσότερα στο πρωτάθλημα» και «Απογοητευόμαστε μόνοι μας, ο τρόπος που χάνουμε τα ματς είναι απίστευτος». Ατάκες που ανήκουν στον προπονητή του Παναθηναϊκού και αποτυπώνουν αυτό που συνέβη.

Ωστόσο, ο Αλαφούζος δεν πληρώνει τον Γιοβάνοβιτς για σχολιαστή. Ο Γιοβάνοβιτς αμείβεται με το πιο πλουσιοπάροχο συμβόλαιο της τελευταίας δεκαετίας για να διορθώνει τα προβλήματα. Δεν αρνείται κανείς ότι ο προπονητής έχει δώσει μία αγωνιστική ταυτότητα στον Παναθηναϊκό, έχει θέσει υψηλά στάνταρ, δεν επιτρέπει τις δικαιολογίες και τα αποδυτήρια λειτουργούν πιο εύρυθμα. Αρκεί αυτό; Όχι.

Το ερώτημα είναι αν ο Γιοβάνοβιτς μπορεί να λύσει το πρόβλημα. Γιατί έχει λάβει απλόχερη εμπιστοσύνη από τον εργοδότη του και τη διοίκηση, στηρίχτηκε με μεταγραφές της αρεσκείας του και με υψηλό κόστος και παρόλα αυτά, η βαθμολογική συγκομιδή δεν διαφέρει πολύ από τις πιο φτωχές σεζόν… Μπορεί ο Ιβάν να το λύσει; Θα το μάθουμε σύντομα.

Υ.Γ: Δεν επιτρέπεται στον Παναθηναϊκό να μην υπάρχει εκτελεστής στα πέναλτι και προηγούνται συνεννοήσεις μεταξύ των παικτών για το ποιος θα αναλάβει. Δεν είναι η ομάδα όμιλος ανόρθωσης ψυχολογίας, για να φτιάχνει ο καθένας τα νούμερα του, ειδικά όταν το ματς δεν έχει κριθεί οριστικά.

Υ.Γ.2: Βαθμολογικά, ο Παναθηναϊκός έχει αποτύχει να κλείσει την «ψαλίδα» που τον χώριζε πέρυσι από τον Ολυμπιακό. Ο οποίος είναι χειρότερος φέτος, ας μην το παραβλέπουμε.

Υ.Γ.3: Είναι ντροπή και μόνο που συζητάμε ότι ελλοχεύει κίνδυνος να μην πάρει ο Παναθηναϊκός μέρος στα Play Off.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News