Παναθηναϊκός: Μία συζήτηση που δεν θα έπρεπε να κάνουμε για τη συμμετοχή στα Play Off της Superleague

Δύο αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός δεν νιώθει ασφάλεια για τη συμμετοχή του στα Play Off. Όσοι είναι στην ομάδα, πρέπει να αντιλαμβάνονται τη σημασία αυτής της πιθανότητας…

Δεν είναι καθόλου κολακευτικό για τον Παναθηναϊκό το γεγονός πως δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, τίθεται σε αμφισβήτηση η συμμετοχή του στα Play Off. Υποτίθεται πως η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα έχει σημειώσει αρκετή πρόοδο, ώστε να διεκδικεί ένα καλύτερο πλασάρισμα και θα διεκδικούσε την τρίτη θέση. Γιατί ούτε πέρυσι με τον επάρατο Λάζλο Μπόλονι δεν αμφισβητήθηκε η παρουσία του Τριφυλλιού στην πρώτη εξάδα. Αντίθετα, ο Ρουμάνος «σταυρώθηκε» επειδή απέτυχε, παρότι δούλεψε με ένα κακοστημένο ρόστερ που δεν συγκρότησε ο ίδιος.

Φυσικά, αυτή η διαπίστωση δεν μεταβάλλει την πραγματικότητα… Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται απόψε την ΑΕΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και επείγεται για την κατάκτηση των τριών βαθμών. Με το «τρίποντο», η εξάδα θα διασφαλιστεί μαθηματικά και η διεκδίκηση της τρίτης θέσης θα αποκτήσει νόημα.

Εξυπακούεται πως ένα τεράστιο «πρέπει» πλανάται πάνω από το «Γεώργιος Καλαφάτης» εδώ και μέρες. Και το ερωτηματικό είναι πως θα το διαχειριστούν ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι παίκτες. Ο φετινός Παναθηναϊκός δεν έχει αντέξει στην πίεση και σήμερα είναι υποχρεωμένος να νικήσει. Οπότε, προπονητής και ποδοσφαιριστές επιβάλλει να ξεπεράσουν τις αδυναμίες τους και να επικρατήσουν στο αθηναϊκό ντέρμπι.

Στον Παναθηναϊκό έχουν ληφθεί αποφάσεις 

Ανεξαρτήτως της κατάληξης του σημερινού παιχνιδιού, επικρατεί η αίσθηση πως για πολλούς από το δυναμικό του Παναθηναϊκού έχει εξαχθεί ξεκάθαρο συμπέρασμα για τις δυνατότητες τους. Ένα συμπέρασμα που δεν τους ευνοεί, αφού απέδειξαν ότι δεν μπορούν να ανταπεξέρθουν στο μίνιμουμ των απαιτήσεων σε συνθήκες κανονικότητας στο Τριφύλλι. Αυτό σημαίνει πως κάποιοι παίκτες δύσκολα θα μείνουν στο Κορωπί μετά το καλοκαίρι.

Το ρόστερ του Παναθηναϊκού θα υποστεί νέο λίφτινγκ στη θερινή μεταγραφική περίοδο. Δέκα συμβόλαια λήγουν και τρεις δανεισμοί τελειώνουν. Για την ώρα, θεωρείται απίθανο να ανανεώσουν περισσότεροι από δύο-τρεις ποδοσφαιριστές. Είτε συνεχίσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην τεχνική ηγεσία, είτε ο Σέρβος αποχωρήσει και τον αντικαταστήσει άλλος. Διότι πλέον δεν υφίστανται δικαιολογίες για την ομάδα και δεν πρόκειται να δοθούν νέες ευκαιρίες.

Όσοι ποδοσφαιριστές νιώθουν ότι δεν έχουν αποδείξει την αξία τους, να ξέρουν ότι δεν έχουν πολύ χρόνο να αντιστρέψουν το κλίμα. Αν βέβαια, αντιστρέφεται. Από την άλλη, τα ντέρμπι των Play Off (αν δεν βρεθούμε προ εκπλήξεως) και οι ημιτελικοί και ο τελικός (μιλάμε για το αυτονόητο) του Κυπέλλου είναι αναμετρήσεις που επιτρέπουν σε έναν ποιοτικό ποδοσφαιριστή να το γυρίσει. Αρκεί να έχει προσωπικότητα και ικανότητες…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News