Διπλή Ανάπλαση: Να περάσει από τη θεωρία στην πράξη

Τα μέλη του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού έκαναν το χρέος τους και ενέκριναν την υλοποίηση της Διπλής Ανάπλασης. Από εδώ και πέρα, το «ναι» πρέπει να αποκτήσει νόημα με έργα.

66 ψήφοι. Τόσες θα ήταν αρκετές ώστε η ιστορία να είχε γραφτεί διαφορετικά στην Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Με τόσες ψήφους, η πλειοψηφία των 2/3 δεν θα επιτυγχανόταν και οι συμβάσεις για τη Διπλή Ανάπλαση θα απορριπτόταν. Και οι διθυραμβικοί τίτλοι θα έδιναν τη θέση τους σε δημοσιεύματα με δυσοίωνο τόνο για το μέλλον.

Όχι, ο υπογράφων δεν είναι πεσιμιστής. Τουναντίον, είναι φύσει αισιόδοξος. Ωστόσο, για να αντιληφθούμε όλοι το οριακό του πράγματος, αναφέρεται αυτός ο αριθμός. Επειδή συχνά, η νίκη από την ήττα, το σωστό από το λάθος, στην κυριολεξία κρέμονται σε μία κλωστή.

Περαιτέρω, τα μέλη του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού επέλεξαν την προοπτική και την ελπίδα. Έδωσαν στον Σύλλογο τη δυνατότητα να μετακομίσει σε νέες και σύγχρονες εγκαταστάσεις, να αυξήσει τα έσοδα του, να ανακτήσει μέρος της δυναμικής του. Γιατί ο Παναθηναϊκός σήμερα έχει τελματώσει, επειδή είναι ο πιο «άστεγος» μεγάλος και οι ομάδες ποδοσφαίρου και μπάσκετ βολοδέρνουν.

Φυσικά, οι εγκαταστάσεις στον Βοτανικό δεν θα φέρουν την ευτυχία. Τα γήπεδα δεν παίρνουν νίκες: οι ομάδες και οι αθλητές νικούν. Όμως, οι εγκαταστάσεις θα είναι το μέσο. Ένας ικανός πιλότος, έχει περισσότερες πιθανότητες να τερματίσει πρώτος με το καλύτερο μονοθέσιο, παρά με ένα παλιό όχημα. Το νέο μοντέλο δεν θα δώσει την καρό σημαία, αλλά θα του αυξήσει τις πιθανότητες…

Να αποκτήσει νόημα το «ναι» 

Ο Τάκης Μαλακατές, ο Δημήτρης Βρανόπουλος, ο Βασίλης Παυλόπουλος και όσοι δούλεψαν για αυτό το αποτέλεσμα και αφιέρωσαν αμέτρητες ώρες στη διαπραγμάτευση, έχουν το δικαίωμα για μία-δύο μέρες, να χαρούν, να ξεκουραστούν, ακόμα και να πανηγυρίσουν. Γιατί προσπάθησαν πάρα πολύ να πείσουν και τα κατάφεραν. Το 68,5% με το οποίο ψηφίστηκαν οι συμβάσεις που κατάρτισαν, αντιστοιχεί σε πολύ μεγαλύτερο ρεύμα στη μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου.

Πάντως, τα πραγματικά δύσκολα για τους διοικούντες τον ΑΟ, αρχίζουν από την Πέμπτη. Το σκέλος των διαπραγματεύσεων τελείωσε, τώρα έρχεται η ώρα των πράξεων. Είναι υποχρεωμένοι να αξιοποιήσουν τη δυναμική του «ναι» και να πιέσουν προς πάσα κατεύθυνση για την υλοποίηση της Διπλής Ανάπλασης.

Το «ναι» δεν θα έχει κανένα αντίκρισμα, εάν δεν αρχίσουν τα έργα και όλες οι διαδικασίες δεν προχωρήσουν στην ώρα τους. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα της επόμενης μέρας. Μίας ημέρας που επιβάλλεται να βρει τον Σύλλογο ενωμένο και με τη διχόνοια που αναπτύχθηκε, να ανήκει στο παρελθόν. Η Διπλή Ανάπλαση πρέπει να περάσει από τη θεωρία, στην πράξη…

Υ.Γ.: Υπάρχει και ένα στενάχωρο στοιχείο. Από τους 4.284 που είχαν δικαίωμα ψήφου, δεν ψήφισαν ούτε οι 3.000. Κοινώς, άνθρωποι μπορούσαν να καθορίσουν το μέλλον του Παναθηναϊκού και αδιαφόρησαν. Κρίμα.

Μεγαλύτερο κρίμα, που όσοι είχαν δικαίωμα ψήφου ήταν μόνο οι 4.284. Το αριθμητικό μέγεθος του κόσμου του Τριφυλλιού παρέχει πολύ μεγαλύτερη δυνατότητα για αθρόα προσέλευση στα κοινά του Ερασιτέχνη. Κάποια στιγμή, ο οπαδός του Παναθηναϊκού επιβάλλεται να αποκτήσει συμμετοχική κουλτούρα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News