Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς «έδειξε» τι σκέφτεται για τον Καρλίτος

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε μία μεγάλη έκπτωση στην ποδοσφαιρική λογική, όταν επέλεξε να αντικαταστήσει τον Ιωαννίδη με υπηρεσιακό «φουνταριστό», παρά με τον Καρλίτος.

Η μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ επισκίασε αρκετές από τις ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες της αναμέτρησης του «Απόστολος Νικολαΐδης». Όπως τη διαχείριση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη διάρκεια του 90λεπτου, κυρίως σε δευτερεύοντα ζητήματα, όπως την κορυφή της επίθεσης.

Η παρουσία του Φώτη Ιωαννίδη στην ενδεκάδα δεν εξέπληξε: ο Καρλίτος ήταν απογοητευτικός εναντίον της ΑΕΚ και του Άρη. Συνεπώς, ο 21χρονος επιθετικός ήταν δεδομένο ότι θα παίξει βασικός, παρότι δεν ήταν απόλυτα έτοιμος. Επιπλέον, ο Ιωαννίδης έλειψε για δέκα μέρες στις υποχρεώσεις της Εθνικής Ελπίδων και δεν συμμετείχε στην προετοιμασία για το ματς της προηγούμενης Κυριακής.

Ακριβώς επειδή ο Ιωαννίδης δεν μπορούσε να ανταποκριθεί σε απαιτητικό τέμπο για 90 λεπτά, ο Γιοβάνοβιτς χρειαζόταν «φρέσκα πόδια» για να τον αντικαταστήσει. Στο 77’, όταν ο διεθνής στράικερ βγήκε εκτός παιχνιδιού, ο Σέρβος προπονητής δεν πέρασε τον επιθετικό που είχε στον πάγκο… Αντίθετα, ο Καρλίτος έμεινε… στο ζέσταμα και δεν έπαιξε καθόλου.

O Αγιούμπ δείχνει τη διαφορά

Ο Ζβόνιμιρ Σάρλια ήταν η επιλογή του Γιοβάνοβιτς, για να υπηρετήσει και τη μετατροπή του συστήματος σε 3-4-3 από 4-3-3. Όσο για τον ρόλο του Ιωαννίδη; Τον ανέλαβε ο Παλάσιος, ο οποίος άφησε το δεξιό άκρο της επίθεσης και επιστρατεύτηκε ως «φουνταριστός».

Η απόφαση του Γιοβάνοβιτς είναι απόλυτα ενδεικτική των σκέψεων του για τον Καρλίτος αυτή την περίοδο. Ο Σέρβος προτιμά να χρησιμοποιεί κάθε παίκτη στη θέση του, παρά να καταφεύγει σε πειράματα.

Για αυτό και στην Τούμπα είχε… θυμηθεί μέχρι και τον Αγιούμπ, παρότι ο Μαροκινός ήταν ουσιαστικά ανενεργός. Φυσικά, ο Γιοβάνοβιτς είχε δεχτεί σφοδρή κριτική για τη διαχείριση του, όμως στο μυαλό του ήταν φυσιολογικό να παίξει ένας χαφ (έστω και ο συγκεκριμένος), παρά να «μετατεθεί» ένας αμυντικός στον «άξονα».

Η λογική που υιοθετεί πιστά ο Γιοβάνοβιτς στο ποδόσφαιρο, αποδεικνύει πως δεν είναι ικανοποιημένος από τον Καρλίτος και του έστειλε το μήνυμα του. Η σεζόν έχει αρκετά κρίσιμα παιχνίδια, δεν έχει τελειώσει και ο Ισπανός δεν περισσεύει. Ωστόσο, για αρχή, ο ποδοσφαιριστής πρέπει να βελτιώσει την ατομική κατάσταση του.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News