Παναθηναϊκός: Τα ανοιχτά ζητήματα του ρόστερ

Το Sportday.gr εξηγεί τα θέματα που θα απασχολήσουν τους ανθρώπους του Τριφυλλιού το καλοκαίρι και χρήζουν επίλυσης.

Η σεζόν πλησιάζει στο τέλος της, ο Παναθηναϊκός εντείνει την προσπάθεια για να εκπληρώσει τους στόχους του, όμως ταυτόχρονα έχουν διαφανεί τα ζητήματα που θα κληθούν να διαχειριστούν το καλοκαίρι οι «πράσινοι». Το ρόστερ έχει συγκεκριμένα μειονεκτήματα και πρέπει να διορθωθούν, ώστε η ομάδα να εμφανιστεί πιο ανταγωνιστική την επόμενη χρονιά. Το Sportday.gr εξηγεί…

Ανανέωσεις: Ο Ιβάν θέλει Χουάνκαρ και Βιγιαφάνιες

Από τους παίκτες που μένουν ελεύθεροι τον Ιούνιο, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει ταχθεί υπέρ της παραμονή δύο: του Χουάνκαρ και του Λούκας Βιγιαφάνιες. Ταυτόχρονα, την ίδια άποψη ασπάζονται και οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, αξιολογώντας το ρόστερ.

Με τον Ισπανό αριστερό μπακ η διοίκηση είχε έναν κύκλο διαπραγματεύσεων, δεν συμφώνησαν, όμως ετοιμάζεται για νέα προσέγγιση και εκφράζεται αισιοδοξία για συμφωνία. Με τον Αργεντινό μέσο, το κλίμα έχει αντιστραφεί και θα υπάρξει μία διερευνητική κρούση.

Ο Γιοβάνοβιτς είχε εισηγηθεί την ανανέωση του Χατζηγιοβάνη, όμως ο 25χρονος εξτρέμ έχει αποφασίσει να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο εξωτερικό. Όσο για τον Μαουρίσιο, τον περιμένουν δελεαστικές προσφορές εκτός συναγωνισμού από τη Μέση Ανατολή.

Επεκτάσεις: Μια κατηγορία μόνος του ο Αϊτόρ

Ο Αϊτόρ Κανταλαπιέντρα είναι μία… κατηγορία μόνος του. Ο Ισπανός εξτρέμ έχει συμβόλαιο έως τον Ιούνιο του 2023, δεν κινδυνεύει να χαθεί ως ελεύθερος το καλοκαίρι, όμως στον Παναθηναϊκό δεν θέλουν να ρισκάρουν να πάθουν ότι και με τον Χουάνκαρ. Για αυτό, στη διάρκεια του Ιουνίου, με την πλευρά του παίκτη θα γίνει μία πρώτη συζήτηση για την επέκταση της συνεργασίας.

Πωλήσεις: Προς διαμόρφωση η transfer list

Κάθε ομάδα είναι «ζωντανός οργανισμός» και έχει ένα διαρκές πάρε-δώσε. Αυτό σημαίνει πως ίσως έρθει πρόταση για την πώληση ενός παίκτη από το δυναμικό του Παναθηναϊκού. Οποιαδήποτε προσφορά φτάσει στην ΠΑΕ, θα αξιολογηθεί από το ύψος της και από τη σημασία του ποδοσφαιριστή για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Προφανώς, για κάποιους είναι πιο ευπρόσδεκτη η προοπτική της παραχώρησης, συγκριτικά με άλλους. Ωστόσο, το δεδομένο είναι πως πλέον ο Παναθηναϊκός δεν ξεπουλάει. Για την ώρα, transfer-list δεν έχει καταρτιστεί και θα την καθορίσει ο Γιοβάνοβιτς, εφόσον συνεχίσει στην τεχνική ηγεσία του Τριφυλλιού. 

«Φουναριστός»: Στράικερ με γεμάτο βιογραφικό

Το μεγάλο κενό του Παναθηναϊκού εντοπίζεται στην έλλειψη ενός δεινού σκόρερ. Το «εύκολο γκολ» λείπει και αν η ομάδα το διέθετε, θα είχε εξασφαλίσει την έξοδο στην Ευρώπη και θα διεκδικούσε υψηλότερους στόχους στο πρωτάθλημα. Για αυτό, αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι τα πολλά λεφτά θα δοθούν για την αγορά ενός ικανού «φουνταριστού» το καλοκαίρι.

Σαφώς, καμία μεταγραφή δεν συνοδεύεται από εγγύηση επιτυχίας. Ωστόσο, ένας στράικερ με γεμάτο βιογραφικό και πλούσια στατιστικά, έχει περισσότερες πιθανότητες να δικαιώσει το κόστος, παρά ένας παίκτης ο οποίος θα μετατραπεί σε… στοίχημα.

«Βάθος» στον πάγκο: Η Ευρώπη προϋποθέτει μεγαλύτερο ροτέισον

Οι υπόλοιπες κινήσεις των «πράσινων» θα έχουν γνώμονα το μεγάλωμα του έμψυχου δυναμικού. Ο Γιοβάνοβιτς φέτος στηρίζεται σε 14-15 ποδοσφαιριστές, αλλά αυτό δεν αρκεί για μία σεζόν. Ειδικά εάν προστεθούν και οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, οπότε το ροτέισον θα είναι επιβεβλημένο λόγω κόπωσης, τιμωριών και τραυματισμών.

Ο Σέρβος θα προσπαθήσει να φέρει παίκτες εγνωσμένης αξίας, να συγκροτήσει δίδυμα σε κάθε θέση και να έχει εναλλακτικές λύσεις. Σε κάποιες θέσεις ο Ιβάν αντιμετώπισε δυσεπίλυτα προβλήματα φέτος και δεν μπορούσε να τα λύσει, όπως στο αριστερό άκρο της άμυνας, όπου όταν έλειπε ο Χουάνκαρ, δεν υπήρχε ικανός αντικαταστάτης.

 

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News