Ελλάδα - Κροατία 26-31: Χάθηκε το πρώτο... ματς-μπολ για το Euro 2024

Η ελληνική εθνική ομάδα δεν μπόρεσε να λυγίσει τα… θηρία της Κροατίας, καθώς ηττήθηκε με 31-26 στη Χαλκίδα, αλλά εξακολουθεί να είναι (πολύ) «ζωντανή» στο κυνήγι της πρόκρισης στα τελικά του Euro 2024.

Η πρώτη ευκαιρία για την πρόκριση της εθνικής ομάδας χάντμπολ στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2024 «πέταξε», αν και γνωρίζαμε πριν από την έναρξη του αγώνα ότι θα ήταν πολύ δύσκολο για την γαλανόλευκη να τα καταφέρει απέναντι στην πανίσχυρη Κροατία, που με τη νίκη της εξασφάλισε τη δική της πρόκριση.

Η Ελλάδα έχασε στη Χαλκίδα με 31-26, καθώς δεν είχε απαντήσεις στο επιθετικό παιχνίδι των Κροατών στο δεύτερο ημίχρονο και πήγε έτσι… στράφι η σούπερ εμφάνιση του ημιχρόνου (10-10).

Επόμενο, τελευταίο ματς στη φάση των ομίλων, για την ελληνική ομάδα είναι αυτό την Κυριακή στην Ολλανδία. Ακόμα κι αν η Εθνική δεν αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα, έχει πάρα πολλές πιθανότητες να προκριθεί στα τελικά ως μία από τις καλύτερες τρίτες.

Το φιλμ του αγώνα

Το ματς με τους Κροάτες του παλιού ομοσπονδιακού τεχνικού της Εθνικής, Γκόραν Πέρκοβατς ήταν ντέρμπι στην αρχή. Μετά το αρχικό 1-0, η Ελλάδα πέρασε ξανά μπροστά στο 10΄με 5-4 και με 6-4 στο 11′. Ακολούθησε μια απίστευτη επέμβαση του Μπουκοβίνα σε τετ-α-τετ με τον Ντούβνιακ, έναν από τους καλύτερους παίκτες στο κόσμο.

Τα επόμενα 11 λεπτά μπήκε μόνο ένα γκολ από την Κροατία και στο 25′ ο Τσίντριτς ισοφάρισε σε 8-8.

Η Ελλάδα έπαιρνε το προβάδισμα, η Κροατία απαντούσε και ήταν ο Ντούβνιακ αυτός που σκόραρε με 4” στο ρολόι για το 10-10 του ημιχρόνου.

Η Εθνική έκανε κακό ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο και στο 34′ έγινε το 12-14. Ο Κανδύλας αστόχησε τετ-α-τετ για το 14-14 στο 36′, αλλά στην επόμενη φάση ο Τζηράς δεν λάθεψε και ισοφάρισε.

Οι άμυνες άρχισαν αν παραβιάζονται πιο εύκολο στο δεύτερο 30λεπτο και ήταν οι Κροάτες αυτοί που συντηρούσαν ένα μικρό προβάδισμα 1-2 γκολ, ενώ η Ελλάδα κυνηγούσε στο σκορ.

Ο Τσίντριτς με το έκτο προσωπικό γκολ στο 41΄ανέβασε για πρώτη φορά τη διαφορά στα τρία γκολ (18-15).

Με συνεχόμενα πέναλτι, η Κροατία έφυγε στο +4 (23-19 στο 48′). Ο Σάββας, αν και η Ελλάδα ήταν με δύο παίκτες λιγότερους στο τάραφλεξ μείωσε σε 23-20, αλλά και πάλι ο Τσίντριτς, που αγωνίζεται στην Μπαρτσελόνα, σκόραρε στο 50′ για το 24-20.

Στο 54:23 παρουσιάστηκε μια τελευταία καλή ευκαιρία για θετικό αποτέλεσμα με πέναλτι, στο οποίο ευστόχησε ο Τζηράς (26-23) και δίλεπτη αποβολή στους Κροάτες.

Ωστόσο οι πανίσχυροι αντίπαλοι της Εθνικής είχαν βρει ρυθμό και νικούσαν εύκολα τον Μπουκοβίνα, που είχε χάσει το άστρο του πρώτου ημιχρόνου.

Στο τελευταίο 1,5 λεπτό η Ελλάδα έπαιξε για να μειώσει την έκταση της ήττας της, καθώς η διαφορά τερμάτων θα παίξει ρόλο στην κατάταξη των τρίτων καλύτερων ομάδων όλων των ομίλων. Ωστόσο, αντί το 29-26 να γίνει 29-27, η Ελλάδα δεν απέφυγε δύο γκολ στο τέλος που ανέβασαν τη διαφορά στο πέντε γκολ (31-26).

Ελλάδα: Σάββας 6, Λιάπης 5, Τζηράς 5, Μυλωνάς 4, Τόσκας 3, Αραμπατζής 2,  Παπαδιονυσίου 1, Μάλλιος, Πασσιάς, Παπαβασίλης, Κανδύλας, Κεδέρης, Μπουκοβίνας, Παπαντωνόπουλος, Κρητικός, Τσαναξίδης.

Κροατία: Τσίντριτς 10, Σάρατς 5, Σόσταριτς 5, Μάρας 3, Ντούβνιακ 2, Σίπιτς 2, Στέπαντσιτς 2, Νατσίνοβιτς 2, Σέγκο, Κουζμάνοβιτς, Μπρόζοβιτς, Ιβάνκοβιτς, Μάντιτς, Λούτσιν, Γκλαβάς, Γέλινιτς.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News