Ολυμπιακός: Όλοι οι δρόμοι το Σάββατο οδηγούν στο ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός εξ ονομασίας είναι… Σύνδεσμος Φιλάθλων… Από τον κόσμο του αντλεί την δύναμη. Ο «Υπεράνω Όλων» εξηγεί τους λόγους που το ΣΕΦ θα πρέπει το Σάββατο να γεμίσει…

Εμείς δεν είμαστε ούτε περαστικοί, ούτε γράφουμε χρέη στο χιόνι, ούτε φοροδιαφεύγουμε, ούτε επιλέγουμε τμήματα και αθλήματα.

Ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός είναι μια γλυκιά ασχολία, ένα μεράκι, ένα πάθος, να τον βλέπουμε να μεγαλουργεί παντού. Δεν διατηρούμε τμήματα απλά για να συμμετέχουν, τα θέλουμε όλα να πρωταγωνιστούν. Και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Ο Ολυμπιακός εξ ονομασίας είναι… Σύνδεσμος Φιλάθλων… Από τον κόσμο του αντλεί την δύναμη, και σε μεγάλο ποσοστό την οικονομική του αυτοδυναμία, ώστε να μεγαλουργεί, μέσω των μελών του και της κάρτας φιλάθλου. Εδώ και μέρες έχουμε έναν ακόμη λόγο να νοιώθουμε ακόμη πιο υπερήφανοι, καθώς και το Χαντμπολ μετά τις εγχώριες διοργανώσεις , έγραψε το όνομα του με χρυσά γράμματα στην Ιστορία του συλλόγου με την συμμετοχή του σε Ευρωπαϊκό τελικό.

Του απομένει δε ένα ακόμη βήμα για να στολίσει την τροπαιοθήκη με Ευρωπαϊκή κούπα. Έχει μπροστά του μια μεγάλη πρόκληση. Να καταφέρει να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ, του πρώτου αγώνα , με 4 γκολ διαφορά, μπροστά σε χιλιάδες κόσμου. Η διοίκηση «τόλμησε» να βάλει ένα ακόμη στοίχημα. Πήρε τον τελικό από την Χαλκίδα και τον έφερε στον Πειραιά, και στο ΣΕΦ.

Δίνοντας έτσι την δυνατότητα σε χιλιάδες κόσμου να βρει εισιτήριο κατακλύζοντας το ΣΕΦ. Ήδη η κεντρική του σάλα, μεταμορφώθηκε σε γήπεδο χαντμπολ, οι κερκίδες επαναπροσδιορίστηκαν, και όλα είναι έτοιμα για έναν ακόμη μεγάλο τελικό. Η ζωή είναι στιγμές. Και αυτή η στιγμή δεν χάνεται. Μπορεί τώρα να μην το καταλαβαίνουν κάποιοι, αλλά μετά από χρόνια η Ιστορία θα γράφει έναν ακόμη ευρωπαϊκό τελικό. Με την δική μας συμπαράσταση γιατί όχι και μια ακόμη κούπα. Στιγμές που μένουν αιώνια χαραγμένες στο μυαλό και την καρδιά μας.

Το στοίχημα είναι να γεμίσει από άκρη σε άκρη ένα γήπεδο 12.000 θέσεων, σε ένα άθλημα που δεν προβάλλεται. Που δεν υπάρχει καμιά κρατική βοήθεια, που δεν έχει καν εγκαταστάσεις, που η κρατική τηλεόραση το αγνοεί επιδεικτικά, λες και δεν υπάρχει. Η παρουσία του Ολυμπιακού το απογείωσε.

Έδωσε την ευκαιρία να δυναμώσουν και οι άλλες ομάδες, να υπάρχει ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα, να βγαίνουν αθλητές που τροφοδοτούν τις Εθνικές ομάδες. Μόνο να βγαίνουν να καυχιούνται ξέρουν μετά από επιτυχίες οι «νεκροθάφτες» του Ελληνικού αθλητισμού. Μόνοι μας παλεύουμε , χωρίς ίχνος βοήθειας. Και αυτό δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία στην ήδη επιτυχία μας με την συμμετοχή στον τελικό.

Εδώ που φτάσαμε όμως θέλουμε και την κούπα. Το ξέρουμε ότι είναι δύσκολο, ότι δεν είμαστε το φαβορί, αλλά το σίγουρο είναι ότι τα παιδιά θα δώσουν και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεων τους να τα καταφέρουν. Είναι δυνατόν να γίνεται τελικός Ευρώπης στον Πειραιά και να υπάρχουν εισιτήρια; Να μην γεμίσει από οικογένειες και νεότερες γενιές οπαδών; Ακόμη και στο κοντινό μέλλον να μας δοθεί η δυνατότητα να συμμετέχουμε σε τελικούς, σε όλα τα αθλήματα, είναι δυνατόν να προσπερνάμε αυτή την στιγμή που γίνεται κιόλας στο σπίτι μας;

Στην «μάχη» είναι που πρέπει να είμαστε παρόντες, όχι μόνο στα πανηγύρια. Όλοι οι «άλλοι» ψάχνουν με το μακαρόνι μια επιτυχία να πιαστούν. Θα έκαναν σημαία τους τέτοιες στιγμές. Εδώ πανηγυρίζουν Πρωτάθλημα βετεράνων στο σκάκι από την απελπισία τους, πόσο μάλλον μια Ευρωπαϊκή κούπα.

Που ο ερασιτέχνης Παναθηναϊκός ( γιατί μόνο αυτόν θεωρώ αντίπαλο) δεν έχει κανένα ευρωπαϊκό τρόπαιο στα κύρια ομαδικά αθλήματα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News