Χάντμπολ: Το EHF απέβαλε ομάδες και διαιτητές από Ρωσία και Λευκορωσία
Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία χάντμπολ ανακοίνωσε την αποβολή των Εθνικών ομάδων της Ρωσίας και της Λευκορωσίας
Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία του χάντμπολ συνεχίζει να εκφράζει ανοιχτά την στήριξή της στην Ουκρανία, η οποία βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση.
Πιο αναλυτικά, το EHF με ανακοίνωσή του, έκανε γνωστό πως αποβάλει όλες τις ομάδες της Ρωσίας και της Λευκορωσίας αλλά και τους διατητές από τις χώρες αυτές.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χάντμπολ: Στοπ στους αγώνες Ελλάδας-Λευκορωσίας από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία
Αναλυτικά η ανακοίνωση του EHF
Ενόψει της πολεμικής κατάστασης στην Ουκρανία και με αναφορά στις πρόσφατες συστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χάντμπολ συνεδρίασε εκτάκτως το βράδυ της Δευτέρας.
Τα 13 μέλη της EXEC συζήτησαν τις εισηγήσεις που έλαβαν από τις Εθνικές Ομοσπονδίες, καθώς και από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και την Ένωση Ευρωπαϊκών Ομαδικών Αθλημάτων, υπό το φως της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
Ελήφθησαν οι ακόλουθες αποφάσεις:
-Αποβάλλονται οι εθνικές ομάδες της Ρωσίας και της Λευκορωσίας καθώς και οι σύλλογοι των χωρών αυτών που αγωνίζονται σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις χάντμπολ. Αυτό θα ισχύει μέχρι νεωτέρας και αφορά όλες τις τρέχουσες διοργανώσεις σε επίπεδο συλλόγων και εθνικών ομάδων.
-Διαιτητές και διαιτητές από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία δεν θα οριστούν για μελλοντικούς αγώνες μέχρι νεωτέρας. Λέκτορες και μέλη της επιτροπής από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία δεν θα κληθούν για μελλοντικές συναντήσεις και δραστηριότητες.
-Θα αναζητηθούν νέοι διοργανωτές για το YAC 16 EHF Beach Handball EURO και τα Προκριματικά Τουρνουά για το Beach Handball EURO 2023. Και οι δύο διοργανώσεις είχαν προγραμματιστεί να διεξαχθούν στη Μόσχα τον Ιούλιο του 2022.
Αυτά τα μέτρα έχουν άμεση ισχύ καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζει να μαίνεται, θέτοντας σε κίνδυνο τις αρχές συνεργασίας της EHF σε ευρωπαϊκό επίπεδο και το πνεύμα της δικαιοσύνης.
Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ εκφράζει τη λύπη της για τις συνέπειες για μεμονωμένα άτομα, συλλόγους και εθνικές ομάδες και ελπίζει ότι η επιστροφή της ειρήνης θα επιτρέψει την επανεξέταση της κατάστασης.
Εντός των επόμενων ημερών θα πραγματοποιηθεί αναδιάρθρωση των διαφόρων διοργανώσεων σε επίπεδο συλλόγων και εθνικών ομάδων σύμφωνα με τις αθλητικές αρχές και τους ισχύοντες κανονισμούς.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- ΑΕΚ: Λέφσκι Σόφιας ή Καϊράτ Αλμάτι στο δρόμο για τ' αστέρια
- ΠΑΟΚ: Με Μπραν ή Απόλλων Λεμεσού στα πλέι οφ του Conference League
- ΠΑΟΚ: Με τον ηττημένο του Λέφσκι Σόφιας - Καϊράτ στα Play Off του Europa League εφόσον αποκλείσει την Άντερλεχτ
- ΟΦΗ: Με Μακάμπι Τελ Αβίβ ή ΤΣΣΚΑ Σόφιας στα Play Off του Europa League
- Ολυμπιακός: Με Μπόντο Γκλιμτ ή Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ στα play off του Champions League
