Γιώργος Ζαραβίνας: «Λύνουμε θέματα και πάμε στην επόμενη μέρα»

Μετά τη θριαμβευτική νίκη επί της Βοσνίας στην Τούζλα και την εμφατική πρόκριση στην τελευταία προκριματική φάση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος 2023 οι πρωταγωνιστές μίλησαν για την επιτυχία του ελληνικού χάντμπολ.

Πλατιά χαμόγελα έχουν χαρίσει στους φίλους του χάντμπολ οι διαδοχικές επιτυχίες  της εθνικής ομάδας ανδρών στα προκριματικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος και η προοπτική μίας ιστορικής πρόκρισης στα τελικά. Το βράδυ του Σαββάτου 19/3 οι πρωταγωνιστές της νέας νίκης εναντίον της Βοσνίας και της μεγάλης πρόκρισης στην τελευταία προκριματική φάση μίλησαν στην ιστοσελίδα της ΟΧΕ.

Τόνισαν ότι θα επιχειρήσουν την υπέρβαση λύνοντας παράλληλα και διάφορα θέματα για το χάντμπολ, ότι θα προσπαθήσουν ένα θαύμα με το να ξεπεράσουν και το εμπόδιο του Μαυροβουνίου και να περάσουν στα τελικά.   

«Συγχαρητήρια στα παιδιά. Ήρθαμε με πολλά προβλήματα. Παπαδιονυσίου και Πασσιάς έμειναν πίσω. Μυλωνάς και Καραμπουρνιώτης ήρθαν, αλλά δεν θα διακινδυνεύαμε ποτέ την υγεία τους. Κρητικός και Αραμπατζής ήταν με πυρετό τις τελευταίες ημέρες και χωρίς προπόνηση. Ευχαριστώ τους γιατρούς για τη δουλειά τους. Εκμεταλλευτήκαμε στο έπακρο τα προβλήματα των Βόσνιων. Έχουμε πολλά θέματα να λύσουμε και πάμε στην επόμενη μέρα», δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Ζαραβίνας πριν από την αναχώρηση από τη Βοσνία και συμπλήρωσε: «Θα μιλήσουμε άλλη στιγμή γι’ αυτή και για τον αγωνιστικό προσανατολισμό της ομάδας. Δυστυχώς, η πορεία μας μέχρι τώρα δεν είναι αρκετή γι’ αυτό που έχει ανάγκη το ελληνικό χάντμπολ. Θα μου επιτρέψετε μέσα στη χαρά της στιγμής να αφιερώσω τη νίκη και εξ ονόματος όλων των παιδιών, στον Κώστα Μαναβή».

Πολύ καλό παιχνίδι σε καυτή έδρα

Ο Θοδωρής Μπόσκος ανέφερε: «Κάναμε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι, με πολύ καλή άμυνα στο γήπεδο της Βοσνίας, σε μία καυτή έδρα. Πήραμε την πρόκριση και τώρα έχουμε δύο ακόμη πιο σημαντικούς αγώνες με το Μαυροβούνιο. Ελπίζω να γίνει το θαύμα και να πάρουμε την πρόκριση για το παγκόσμιο του 2023».

Η δήλωση του Πέτρου Μπουκοβίνα: «Σπουδαία πρόκριση, μαγικά συναισθήματα. Είμαι περήφανος για όλους μας. Σε δύσκολες συνθήκες, με πολλούς συναθλητές να έχουν συμπτώματα ίωσης, με μεγάλο ταξίδι. Πλέον, περιμένουμε έναν μήνα για τον επόμενο αγώνα”.

* Αξίζει να σημειωθεί ότι κοντά στην Εθνική ομάδα βρέθηκε ο πρέσβης της Ελλάδας στη Βοσνία, Δημήτρης Παπανδρέου, καθώς και όλο το προσωπικό της πρεσβείας, που ταξίδεψαν από το Σεράγεβο.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News