Gaming: Τέλος εποχής για το θρυλικό video game FIFA

Ήταν επί σειρά ετών το… απόλυτο ποδοσφαιρικό ντέρμπι στο χώρο των video games: FIFA vs Pro Evolution, EA Sports vs Konami! Πλέον το συγκεκριμένο δίλημμα παύει να υφίσταται τουλάχιστον σε επίπεδο ονομασίας!

Μετά από τρεις δεκαετίες συνεργασίας με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, η εταιρία EA Sports επιβεβαίωσε με κάθε επισημότητα τις φήμες που κυκλοφορούσαν εδώ και μήνες, σύμφωνα με τις οποίες το ιστορικό ηλεκτρονικό παιχνίδι αλλάζει ονομασία!

Το παιχνίδι που θα το διαδεχτεί δεν θα ονομάζεται πλέον FIFA αλλά EA Sports FC και η έκδοση FIFA 23 της επόμενης χρονιάς θα είναι ιστορική καθώς θα πρόκειται για το κλείσιμο μιας ολόκληρης εποχής για εκατομμύρια λάτρεις των ποδοσφαιρικών video games σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Πάντως, σύμφωνα με τους New York Times, κατά τη διάρκεια των πολύμηνων διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Electronic Arts και την Παγκόσμια Ομοσπονδία επιτεύχθηκε συμφωνία στην τελευταία έκδοση του παιχνιδιού να υπάρχουν κανονικά τόσο το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ όσο και το Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News