Κινηματογράφος: Εμμανουέλα, η επιστροφή - Λέα Σεϊντού η νέα... Σίλβια Κριστέλ

Κινηματογράφος: Εμμανουέλα, η επιστροφή – Λέα Σεϊντού η νέα… Σίλβια Κριστέλ, Emmanuelle.

Η Σίλβια Κριστέλ, μοντέλο, ηθοποιός και συγγραφέας έγινε διάσημη εν μια νυκτί από τη στιγμή που, ο Γάλλος σκηνοθέτης Τζαστ Ζακ της πρόσφερε ένα ρόλο στην πρώτη ταινία του, Emmanuelle (1974), η οποία σημείωσε τεράστια εμπορική επιτυχία.

Μια επιτυχία διαρκείας με την Κριστέλ να πρωταγωνιστεί και στις επόμενες ταινίες της κινηματογραφικής σειράς.

Πλέον, όλα δείχνουν ότι η Εμμανουέλα επιστρέφει στο προσκήνιο κι αυτή που θα πάρει τη θέση της Κριστέλ, η οποία έφυγε από τη ζωή στις 17 Οκτωβρίου 2012 είναι η Λέα Σεϊντού.

Διασκευή του μυθιστορήματος

Η γαλλίδα σκηνοθέτιδα Οντρέ Ντιγουάν, που προκάλεσε αίσθηση στη Βενετία και κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα με την ταινία Το Γεγονός (L’Événement) ετοιμάζει τη διασκευή του μυθιστορήματος της Εμμανουέλ Αρσάν, στο οποίο βασίστηκε η πρώτη «Εμμανουέλα». Η υπόθεση, γνωστή. Η σύζυγος ενός διπλωμάτη και οι ερωτικές περιπέτειες της.

Όσον αφορά τη Λέα Ελέν Σεϊντού-Φορνιέ ντε Κλοζόν, γεννημένη την 1η Ιουλίου 1985, ξεκίνησε την καριέρα της στον γαλλικό κινηματογράφο, έγινε γνωστή από τότε που τιμήθηκε με το βραβείο Trophée Chopard το 2009 στο Φεστιβάλ Καννών και την υποψηφιότητά της για το Βραβείο Σεζάρ της πολλά υποσχόμενης ηθοποιού για την ερμηνεία της στην ταινία “La belle personne”.

Έχει εμφανιστεί σε μεγάλες παραγωγές του Χόλυγουντ. Το 2013 βραβεύτηκε με Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών, για την ταινία «Η Ζωή της Αντέλ», μαζί με τη συμπρωταγωνίστριά της Αντέλ Εξαρχόπουλος και τον σκηνοθέτη της ταινίας Αμπντελατίφ Κεσίς. To 2014 ήταν υποψήφια για βραβείο BAFTA και Βραβείο Σεζάρ. Την ίδια χρονιά πρωταγωνίστησε στις ταινίες «Η Πεντάμορφη Και Το Τέρας», «Ξενοδοχείο Grand Budapest» και «Saint Laurent». Εμφανίστηκε στις ταινίες «Ο Αστακός» και «Diary of a Chambermaid», που κυκλοφόρησαν το 2015.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News