Δίκη Ντεπ - Χερντ: «Αυτή η γυναίκα φέρνει το τέλος του #MeToo»

Η πολύκροτη δίκη του Τζόνι Ντεπ εναντίον της Άμπερ Χερντ και η απόφαση του δικαστηρίου, που δικαίωσε τον ηθοποιό έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην κοινή γνώμη, με γυναίκες να κάνουν λόγο για το «τέλος» του κινήματος του #MeToo. 

Οι χρήστες των social media επιμένουν πως η στάση της σε αυτή την υπόθεση και οι ψευδείς ισχυρισμοί της θα λειτουργήσουν καταστροφικά για τα πραγματικά θύματα κακοποίησης, που προσπαθούν να ακουστούν.

Οι ένορκοι δεν θεώρησαν επαρκή τα αποδεικτικά στοιχεία, που προσκόμισε η ηθοποιός στο δικαστήριο, αλλά ούτε και… πείστηκαν από τις «ερμηνείες» της στο εδώλιο. Η απόφασή τους, χαρακτηρίζει «ψευδείς όλους τους ισχυρισμούς της Άμπερ Χερντ».

Υπενθυμίζεται πως ο ηθοποιός κατέθεσε μήνυση εναντίον της πρώην συζύγου του, για συκοφαντική δυσφήμιση σε άρθρο της στη Washington Post. H Άμπερ Χερντ τον κατηγορούσε για σωματική και ψυχολογική κακοποίηση, κατά τη διάρκεια του 15μηνου γάμου τους. Ο Τζόνι Ντεπ τη μήνυσε για τους ισχυρισμούς της, απαιτώντας αποζημίωση 50 εκατομμυρίων δολαρίων και στη συνέχεια, εκείνη υπέβαλε αγωγή εναντίον του για 100 εκατομμύρια δολάρια. 

Οι ένορκοι αποφάσισαν ότι η δήλωση της Χερντ ήταν ψευδής, συκοφαντική και έγινε με κακόβουλο τρόπο. Υπέρ του ηθοποιού επιδικάστηκε αποζημίωση 15 εκατ. δολαρίων. Η Χερντ κέρδισε μία από τις αντεγκλήσεις της εναντίον του Ντεπ, για σχόλια του δικηγόρου του στην Daily Mail και υπέρ της επιδικάστηκε αποζημίωση 2 εκατ. δολαρίων. Ωστόσο, μετά τις ρυθμίσεις και τη μείωση του ποσού από το Ανώτατο Δικαστήριο της Βιρτζίνια, η ηθοποιός καλείται να πληρώσει 8 εκατ. δολάρια.  Παρόλα αυτά, η Άμπερ Χερντ σκοπεύει να κάνει ασκήσει έφεση στο δικαστήριο, καθώς δεν δύναται να πληρώσει το τεράστιο ποσό της αποζημίωσης.

Δείτε περισσότερα εδώ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News