Τηλεόραση: Ποιος αγόρασε τον Alpha του Βαρδινογιάννη - Οι φήμες και τα δεδομένα

Την πώληση και μεταβίβαση από την ΜΕDIAMAX HOLDINGS LIMITED στην PRIMOS MEDIA S.a.r.l.: πακέτου μετοχών της κυπριακής εταιρείας ΝEVINE HOLDINGS LIMITED, ανακοίνωσε ο όμιλος της Motor Oil, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο και τους στόχους της συναλλαγής.

Όπως ήταν λογικό, από την ώρα που εξεδόθη η σχετική (επίσημη) ανακοίνωση, άρχισαν να αναπτύσσονται διάφορα σενάρια. Απολύτως λογικό -όπως αναφέρει η στήλη «The Big Mouth», της ιστοσελίδας poergame.gr- αφού μιλάμε για την πώληση του 50% του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, ιδιοκτησίας της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Η πρώτη φήμη που κυκλοφόρησε στην πιάτσα, ήθελε πίσω από το deal να βρίσκεται ο Νίκος Σταθόπουλος της BC Partners. Προφανώς, η σχετική φημολογία συνδέεται και με τη συνεργασία που έχει ξεκινήσει ανάμεσα στη Nova και τα media του Ομίλου της Motor Oil.

Ωστόσο κάτι τέτοιο (δηλαδή εμπλοκή της BC Partners) δεν επιβεβαιώνεται. Απεναντίας, οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο του τελευταίου διαστήματος, σημείωναν ότι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, είχε αποφασίσει εδώ και καιρό να πουλήσει ένα σημαντικό ποσοστό από τα δύο κανάλια που διαθέτει. Μάλιστα, το fund που εξαγόρασε το 50% του Alpha, είναι αυτόνομο και με πολλά λεφτά.

Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και άγνωστο στην μεγάλη επιχειρηματική οικογένεια. Απεναντίας, θα έλεγα. Και αυτό γιατί όπως σημειώνουν αξιόπιστες πηγές, στο συγκεκριμένο fund μεταξύ των άλλων έχει βάλει χρήματα και ο όμιλος Βαρδινογιάννη.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News