Mπόρις Τζόνσον: Παραιτήθηκε από πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας - Παραμένει μέχρι τον Σεπτέμβριο

Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον, που αποσύρεται από την ηγεσία των Τόρις αλλά και από την πρωθυπουργία, μετά τις μαζικές παραιτήσεις υπουργών της κυβέρνησής του.

Ο Τζόνσον θα παραμείνει στην πρωθυπουργία της χώρας μέχρι την εκλογή νέου αρχηγού των Συντηρητικών που θα αναλάβει τη θέση του, με την επιλογή του νέου ηγέτη να προγραμματίζεται για τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Ο ίδιος δήλωσε στο διάγγελμα που απήυθυνε προς τον βρετανικό λαό:

«Είναι φανερό ότι πρέπει να εκλεγεί νέος ηγέτης και νέος Πρωθυπουργός. Ευχαριστώ τον κόσμο που μας προτίμησε το 2019. Θα είμαι εδώ μέχρι να ολοκληρωθούν αυτές οι διαδικασίες.

Είμαι υπερήφανος για τα κατορθώματα αυτής της κυβέρνησης καθώς είχαμε πολλές προκλήσεις όπως το brexit, την πανδημία, και τον πόλεμο στην Ουκρανία. Θα εξακολουθούμε φυσικά να στηρίζουμε τους Ουκρανούς στο δίκαιο αγώνα τους. Φυσικά ευχαριστώ και τους Βρετανούς πολίτες για την τιμή που μου έκαναν να είμαι Πρωθυπουργός τους. Ταξίδεψα σε κάθε γωνιά αυτής της χώρας και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει να προοδεύει.

Είμαι στενοχωρημένος που αφήνω την καλύτερη δουλειά στον κόσμο. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου

Κανένας δεν είναι αμετακίνητος στην πολιτική. Θα υπάρχει επόμενος ηγέτης που θα οδηγήσει αυτή τη χώρα σε δύσκολους καιρούς και θα συνεχίσει την περικοπή των φόρων για να μπορεί να δημιουργεί εισόδημα στη Βρετανία. Και λέω στον επόμενο ηγέτη ότι θα δώσω όση περισσότερη υποστήριξη μπορώ.»

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News