Νέο επεισόδιο στο «σήριαλ» Ντεπ-Χερντ: Γιατί η Άμπερ Χερντ ζητά επανάληψη της δίκης

Η νομική ομάδα της Άμπερ Χερντ λέει ότι ανάκαλυψε στοχεία για έναν από τους ενόρκους στη δίκη με τον Τζόνι Ντεπ που δείχνουν πως η διαδικασία πρέπει να επαναληφθεί. 

Οι δικηγόροι της Άμπερ Χερντ υποστήριξαν το αίτημά τους για επανάλειψη της δίκης με τον Τζόνι Ντεπ μετά από ισχυρισμούς για «ανάρμοστη υπηρεσία ενόρκων». Στα έγγραφα που κατατέθηκαν την Παρασκευή, η νομική ομάδα της ηθοποιού είπε ότι πρόσφατα ανακάλυψε γεγονότα και πληροφορίες για ένα συγκεκριμένο άτομο από το σώμα των ενόρκων, τα οποία οδηγούν στο συμπέρασμα ότι υπάρχει περίπτωση κακοδικίας και ως εκ τούτου η δίκη πρέπει να επαναληφθεί.

Δικηγόροι Άμπερ Χερντ: Ένας από τους ενόρκους δεν προσήλθε στη δίκη και αντικαταστάθηκε

Συγκεκριμένα, οι δικηγόροι της Χερντ είπαν ότι ένα από τα άτομα που αρχικά είχε κληθεί ως ένορκος στη δίκη δεν εμφανίστηκε και είχε αντικατασταθεί από κάποιον άλλο.  «Ο ένορκος αρ. 15 δεν ήταν το άτομο που κλήθηκε για να τελέσει τα καθήκοντα ενόρκων στις 11 Απριλίου 2022, και ως εκ τούτου δεν ήταν μέλος της επιτροπής ενόρκων και δεν θα μπορούσε να έχει συμμετάσχει σωστά στη δίκη», ανέφεραν τα έγγραφα.  «Όπως το δικαστήριο αναμφίβολα συμφωνεί, είναι βαθιά ανησυχητικό ότι ένα άτομο που δεν κλήθηκε για καθήκοντα ενόρκων παρ’ όλα αυτά εμφανίστηκε και υπηρέτησε ως ένορκος, ειδικά σε μια περίπτωση όπως αυτή. Πρόκειται για υπόθεση υψηλού προφίλ, όπου τόσο η υπόθεση όσο και η ημερομηνία της δίκης προβλήθηκαν σε μεγάλο βαθμό πριν και μετά την έκδοση των κλήσεων των ενόρκων», επισημαίνεται, επίσης, στα έγγραφα.  

Οι δικηγόροι πρόσθεσαν ότι ο Χερντ είχε το δικαίωμα «να βασιστεί στη βασική προστασία … ότι οι ένορκοι σε αυτή τη δίκη θα ήταν άτομα που είχαν πράγματι κληθεί για καθήκοντα ενόρκων. Επομένως, η διαδικασία της δίκης της κυρίας Χερντ διακυβεύτηκε. Υπό αυτές τις συνθήκες, θα πρέπει να κηρυχθεί κακοδικία και να διαταχθεί νέα δίκη».

Η Χερντ ζητά να κηρυχθεί κακοδικία στην υπόθεση με τον Τζόνι Ντεπ και να διαταχθεί νέα δίκη

Οι δικηγόροι κατέληξαν στο συμπέρασμα: «Για όλους τους λόγους που αναφέρονται παραπάνω και στο αρχικό υπόμνημα, η κ. Χερντ ζητά με σεβασμό από το δικαστήριο να κηρύξει κακοδικία λόγω ακατάλληλης υπηρεσίας ενόρκων κατά παράβαση των δικαιωμάτων της, και να διατάξει νέα δίκη και άλλες ενέργειες ή ανακούφιση όπως ενδείκνυται».  Η νομική ομάδα της ηθοποιού είχε προηγουμένως ισχυριστεί ότι η απόφαση της 1ης Ιουνίου υπέρ του Ντεπ δεν υποστηρίχθηκε από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια των έξι εβδομάδων της δίκης.  Ο Ντεπ μήνυσε την πρώην σύντροφό του για ένα άρθρο που έγραψε στην Washington Post το 2018 σχετικά με τις εμπειρίες της ως θύμα ενδοοικογενειακής κακοποίησης, για το οποί οι δικηγόροι του είπαν ότι τον κατηγορούσε ψευδώς.

Πηγή: iefimerida.gr 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News