Μάνος Χατζηδάκις: Συναυλία- φόρος τιμής με «Χαμόγελο της Τζοκόντας» και «Όρνιθες»

Με μια μεγάλη συναυλία- φόρο τιμής στον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη, Μάνο Χατζιδάκι, θα γιορτάσει τα ογδόντα χρόνια από την ίδρυσή της, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (ΚΟΑ), σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού.

Μαζί του θα εμφανιστεί η υψίφωνος Χριστίνα Πουλίτση και ο βαρύτονος Τάσης Χριστογιαννόπουλος, ενώ θα συμμετάσχουν επίσης η χορωδία της ΕΡΤ (σε διεύθυνση-διδασκαλία Μιχάλη Παπαπέτρου), η χορωδία των Μουσικών Συνόλων του δήμου Αθηναίων και η παιδική χορωδία Rosarte.

Τη Δεύτερα 18 Ιουλίου, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού (στις 21.00), το παλαιότερο ελληνικό συμφωνικό σύνολο θα παρουσιάσει «Το χαμόγελο της Τζοκόντας» και τους «Όρνιθες», δυο εμβληματικά έργα του αείμνηστου Μάνου Χατζιδάκι, ο οποίος σφράγισε ανεξίτηλα τη μεταπολεμική μουσική ζωή της χώρας, ενώ διετέλεσε και διευθυντής της ΚΟΑ κατά την περίοδο 1976-1982.

Το πρόγραμμα, σε αυτή τη δεύτερη συμμετοχή της ΚΟΑ στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, θα κορυφωθεί με τους διαχρονικούς και πάντα φρέσκους «Όρνιθες». Μια σύνθεση που αρχικά πραγματοποιήθηκε για την παράσταση-σταθμό του Θεάτρου Τέχνης και μέσα στα επόμενα έξι χρόνια παραδόθηκε στο κοινό ως καντάτα. Η συγκυρία της ένωσης των στίχων του Βασίλη Ρώτα με τις μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι, δημιούργησε μία μουσική ιστορία, ένα σύμβολο για κάθε Έλληνα.

 

    
Πρόγραμμα 

   ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ (1925-1994)

   * «Το Χαμόγελο της Τζοκόντας»

   * «Όρνιθες»

Ερμηνεύουν: Χριστίνα Πουλίτση (υψίφωνος), Τάσης Χριστογιαννόπουλος (βαρύτονος). Μουσικοί : Βιβή Γκέκα (μαντολίνο), Στάθης Μαυρομάτης (σαξόφωνο), Βίκυ Στυλιανού (τσέμπαλο), Γιώργος Τοσσικιάν (κιθάρα), Αριστείδης Χατζησταύρου (κλασική και ηλεκτρική κιθάρα). Με τη συμμετοχή της Χορωδίας της ΕΡΤ, της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Αθηναίων και της Παιδικής Χορωδίας Rosarte. Μουσική διεύθυνση: Λουκάς Καρυτινός.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News