Δημήτρης Λιγνάδης: Ελεύθερος παρά την ποινή κάθειρξης 12 ετών!

Δημήτρης Λιγνάδης: Ελεύθερος πάρα την ποινή κάθειρξης 12 ετών

Ελεύθερος αφέθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης, καθώς το δικαστήριο κατά πλειοψηφία αποφάσισε να δώσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση του καταδικασθέντος σε 12 χρόνια κάθειρξη για δύο βιασμούς ανηλίκων.

Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος, η απόφαση για αναστολή στην έφεση ελήφθη με πλειοψηφία 4 προς 3, με μειοψηφούντες 2 ενόρκους και μία δικαστή οι οποίοι έκριναν ότι ο ηθοποιός πρέπει να παραμείνει στη φυλακή.

Το δικαστήριο όρισε για την έξοδο του Δημήτρη Λιγνάδη από τη φυλακή τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης κάθε 1, 6 και 20 του μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του, καθώς και χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ, τα οποία πρέπει να καταβάλει έως τις 23 Ιουλίου.

Η απόφαση αναγνώστηκε εν μέσω έντονων αντιδράσεων και αποδοκιμασιών από την πλευρά των θυμάτων και μελών του ακροατηρίου.

Η ποινή που επιβλήθηκε στον Λιγνάδη

Νωρίτερα το δικαστήριο είχε επιβάλει στον Λιγνάδη ποινή κάθειρξης 10 ετών για τον βιασμό ανηλίκου στο Μεταξουργείο το 2015 και ποινή 5 ετών για τον βιασμό ανηλίκου στην Επίδαυρο το ίδιο έτος.

Ο εισαγγελέας πρότεινε συνολική ποινή 12 ετών. Οι δικαστές με πλειοψηφία 4-3 έκριναν πως αυτές οι ποινές πρέπει να είναι η τιμωρία του ηθοποιού για τις δύο πράξεις βιασμού που τον έκριναν ένοχο. 

Η κάθειρξη των 5 ετών είναι η μικρότερη που προβλέπεται.

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News