Real Estate: Το είναι αυτό το κτίριο που «ξεφυτρώνει» στο Μαρούσι

Η PwC Ελλάδας, ανακοίνωσε τη μίσθωση των νέων υπερσύγχρονων γραφείων της στην περιοχή του Αμαρουσίου. Ο υψηλού επιπέδου σχεδιασμός, οι αρχές βιωσιμότητας και ευεξίας που ενσωματώνονται, καθιστούν το κτιριακό συγκρότημα ως νέο αρχιτεκτονικό σημείο αναφοράς, με την υπογραφή του αρχιτεκτονικού γραφείου ΑΣ.Π.Α. Design.
Την ανάπτυξη του έργου που θα ολοκληρωθεί το 2024, έχει αναλάβει η DIMAND, μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων, με εξειδίκευση στα βιοκλιματικά κτίρια.

Σε ιδιόκτητο οικόπεδο που πρόσφατα απέκτησε μέσω της θυγατρικής της, Insignio Μ.Α.Ε., η DIMAND, πρόκειται να ανεγείρει κτίριο συνολικής επιφάνειας 22.550 τ.μ.. Το ακίνητο βρίσκεται σε προνομιακή θέση, επί της Λεωφόρου Κηφισίας 65, στο Μαρούσι, και πρόκειται να πιστοποιηθεί σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα LEED και WELL καθώς θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις βιωσιμότητας.

Η PwC Ελλάδας μοιράστηκε το όραμά της για το μέλλον της εργασίας και την αγορά επαγγελματικών υπηρεσιών, όπως διαμορφώνονται από τις παγκόσμιες τάσεις. Από την πλευρά της η DIMAND, παρουσίασε το σχεδιασμό για την ανάπτυξη των νέων υπερσύγχρονων γραφείων.

Κλιματική ουδετερότητα

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της PwC Ελλάδας, Μάριος Ψάλτης, σχολίασε: «Τα νέα γραφεία επιταχύνουν τη μετάβασή μας σε ένα νέο μοντέλο λειτουργίας, απηχούν την έντονα αναπτυξιακή μας πορεία και επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή μας στη συνεχή εξέλιξη των ανθρώπων μας και των υπηρεσιών που προσφέρουμε. Παράλληλα, συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων μας για κλιματική ουδετερότητα».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της DIMAND, Δημήτρης Ανδριόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Αποτελεί για εμάς τιμή αλλά και μεγάλη πρόκληση το να αναπτύσσουμε ίσως ένα από τα πιο εμβληματικά κτίρια της περιοχής που θα φιλοξενήσει τα στελέχη μιας κορυφαίας εταιρείας όπως η PwC. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα ακόμα σύγχρονο βιοκλιματικό συγκρότημα που θα αποτελέσει τοπόσημο για την περιοχή και, παράλληλα, ένα περιβάλλον εργασίας αντάξιο των ανθρώπων της. Πρόκειται να αναπτύξουμε ένα κτίριο υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας, το οποίο θα ενσωματώνει όλες τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές τάσεις ενώ θα είναι πιστοποιημένο από μεγάλους διεθνείς οργανισμούς, όπως συμβαίνει με τα κτίρια που αναπτύσσουμε».

Το συγκρότημα θα αποτελείται από δύο αντικριστά κτίρια τεσσάρων επιπέδων, συνολικής επιφάνειας 22.550 τ.μ. και θα διαθέτει υπόγειο πάρκινγκ και άλλους βοηθητικούς χώρους.

Μεταξύ των κτιρίων αναπτύσσεται ακάλυπτος χώρος πρασίνου, που θα λειτουργεί ως πυρήνας κοινωνικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων αλλά και ως χώρος ανάπαυλας για τους εργαζόμενους.

Ειδική μέριμνα έχει υπάρξει για τον φωτισμό και αερισμό σε όλους τους χώρους εργασίας, ενώ έμφαση έχει δοθεί και στην ακουστική μελέτη προκειμένου να επιτευχθούν οι ιδανικές εσωτερικές συνθήκες.

Στον ακάλυπτο χώρο και τη στέγη φιλοξενούνται κήποι με βλάστηση Μεσογείου.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News