Ελλάδα: Ονειρικές διακοπές στο… «Μαϊάμι» της Πελοποννήσου

Ένας παραθαλάσσιος οικισμός σας περιμένει κοντά στην Πύλο και σας υπόσχεται ονειρεμένες διακοπές, σε μέρη που φαντάζουν εξωτικά.

Ο λόγος για την Γιάλοβα Μεσσηνίας, η οποία απέχει 3 ώρες και κάτι από το κέντρο της Αθήνας με το αυτοκίνητο και εντοπίζεται στο κέντρο του κόλπου του Ναυαρίνου.

Αν και αγαπημένος προορισμός, η Γιάλοβα συνήθως προτιμάται από τους πιο «ψαγμένους» ταξιδιώτες, κάτι που σημαίνει ότι η τοποθεσία είναι ιδιαίτερα προσεγμένη προκειμένου να ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς.

Ωστόσο, η ευρύτερη περιοχή παραμένει δημοφιλής και κοσμοπολίτικη με αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με τις υπέροχες παραλίες, να θυμίζει στον επισκέπτη κάτι από το εξωτικό και πανέμορφο Μαϊάμι.

Αξίζει να δείτε στη Γιάλοβα

Το πρώτο πράγμα που θα θαυμάσετε φτάνοντας είναι ο παραθαλάσσιος πεζόδρομος, γεμάτος με γραφικά καφέ και διαφόρων ειδών εστιατόρια, με θέα την Πύλο και το μικρό νησάκι της Σφακτηρίας, η οποία αποτελεί και προστατευόμενη τοποθεσία του δικτύου Natura, ως Ειδική Ζώνη Διατήρησης.

Φυσικά, από τη Γιάλοβα ξεκινά η γνωστή μεγάλη παραλία του Ναυαρίνου, με την ευρύτερη τοποθεσία να διαθέτει μερικές άριστες επιλογές σε οργανωμένο κάμπινγκ.

Η τιρκουάζ και αμμώδης παραλία του Βοϊδοκοιλιά

Ωστόσο, η ομορφότερη ακρογιαλιά της περιοχής δεν είναι άλλη από την τιρκουάζ και αμμώδη Βοϊδοκοιλιά, η οποία βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Διβάρι, τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας.

Πρόκειται για τον πιο σημαντικό υδροβιότοπο της Νότιας Ελλάδας, που έχει μάλιστα χαρακτηριστεί και ως αρχαιολογικός χώρος 6.000 στρεμμάτων.

Παράλληλα, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε και τον καταρράκτη Καλαμάρη, ο οποίος ενδείκνυται για πεζοπορία και εντυπωσιάζει πάντα με την εξωτική ομορφιά του.

Πηγή: in.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News