Από τον Ντόναλντ Τραμπ… στην Σάνα Μάριν: Όταν οι πολιτικοί ηγέτες «τα έσπασαν» με τον χορό τους

Πριν από την Σάνα Μαρίν. Καλοί χορευτές αποδείχθηκαν η Τερέζα Μέι, ο Μπορίς Γέλτσιν και φυσικά ο Ντόναλντ Τραμπ.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν τις τελευταίες ώρες βίντεο, στα οποία διακρίνεται η πρωθυπουργός της Φινλανδίας να διασκεδάζει με άλλους γνωστούς Φινλανδούς όπως πολιτικοί και δημοσιογράφοι.

Στα πλάνα που διέρρευσαν, η Σάνα Μάριν φαίνεται να χορεύει ξέφρενα ενώ ακούγονται άνθρωποι να φωνάζουν για κοκαΐνη, σύμφωνα με τα φινλανδικά μέσα ενημέρωσης.

Η 36χρονη ηγέτιδα δέχεται επικριτικά σχόλια, με ορισμένους να την χαρακτηρίζουν ανεύθυνη και να ισχυρίζονται ότι η συμπεριφορά της δεν συνάδει με το αξίωμά της. Άλλοι την στηρίζουν και αναφέρουν πως δεν έκανε κάτι παράνομο ενώ βλέπουν μια πιθανή αύξηση της δημοτικότητάς της.

Η Σάνα Μάριν δεν είναι η μόνη πολιτικός που «τα έχει σπάσει». Κατά καιρούς διάφοροι πολιτικοί ηγέτες έχουν επιδείξει τις χορευτικές τους ικανότητες (ή τουλάχιστον έχουν προσπαθήσει) και έχουν γίνει viral.

Ας θυμηθούμε κάποιους από αυτούς…

Τερέζα Μέι

Η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, το 2018 είχε κάνει την είσοδο της, στο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος στο Μπέρμιγχαμ, υπό τους ήχους του «Dancing Queen» των ABBA, που είναι και το αγαπημένο της τραγούδι.

Η 65χρονη ανέβηκε στην εξέδρα και ξεκίνησε να χορεύει προσφέροντας θέαμα. Γεμάτη αυτοπεποίθηση έκανε χορευτικές φιγούρες που έχουν μείνει στην ιστορία και της προσέδωσαν το παρατσούκλι «The Maybot».

 

Μπορίς Γέλτσιν

Στην προεκλογική εκστρατεία του 1996, ο άλλοτε πρόεδρος της Ρωσίας, Μπορίς Γέλτσιν, εμφανίστηκε κάνοντας μια πρώιμη εκδοχή του «Gangnam Style», όπως έγραψε η Washington Post.

Η ομοιότητα του χορού του και των κινήσεων του PSY είναι εντυπωσιακή. Το έντονο κούνημα των χεριών και η κίνηση των ώμων του Γέλτσιν «ενέπνευσε» τον Νοτιοκορεάτη για το κομμάτι που 15 χρόνια μετά έγινε τεράστια επιτυχία.

Μπόρις Τζόνσον

Ο Μπόρις Τζόνσον, που τον Σεπτέμβριο θα αποχωρήσει από τον πρωθυπουργικό θώκο της Βρετανίας, μετά την αποπομπή του εθεάθη να χορεύει σε πάρτι που διοργανώθηκε για τον γάμο του με την Κάρι Σίμοντς.

Το ζευγάρι χόρεψε τον πρώτο του χορό υπό τους ήχους του «Sweet Caroline» του Neil Diamond. Πρόκειται για τον ανεπίσημο ύμνο των Άγγλων οπαδών κατά τη διάρκεια του Euro 2020, και πιθανότατα έναν φόρο τιμής στο πλήρες όνομα της Κάρι, Καρολάιν.

Στο βίντεο, που έγινε viral στα social media, το ζευγάρι δείχνει να μην ξέρει καν πως να χορέψει και να κινείται αμήχανα στην σκηνή. Την τραγική στιγμή κατάφερε να σώσει ο 2χρονος γιος τους, που έσπευσε στην αγκαλιά της μητέρας του και έγινε το επίκεντρο της προσοχής.

Ντμίτρι Μεντβέντεφ

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ έγινε είδηση το 2011, όταν αναρτήθηκε στο YouTube ένα βίντεο, στο οποίο φαίνεται χορεύει σε ένα πάρτι το «American Boy» του ρωσικού ποπ συγκροτήματος Kombinaciya. Οι κινήσεις του ενέπνευσαν ακόμη και ένα τραγούδι, το «Do the Medvedev».

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας κουνιέται αμήχανα από τη μία πλευρά στην άλλη και κουνάει άσκοπα τα χέρια του.

Ο χορός του είναι λίγο αδέξιος αλλά αναμφίβολα καλύτερος από την τωρινή του κίνηση: Να απειλεί με πυρηνικό πόλεμο.

 

Εμανουέλ Μακρόν

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Λάγος το 2018, ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, προσκλήθηκε στη σκηνή από τον μουσικό Afrobeat Femi Kuti.

Ο ίδιος βρέθηκε προ εκπλήξεως. Ενώ ο Kuti τραγουδούσε ο Μακρόν προσπαθούσε να χορέψει με τον δικό του τρόπο. Πώς; Στεκόταν περιχαρής, έγνεφε και χτυπούσε παλαμάκια.

Ντόναλντ Τραμπ

Από τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στη Σαουδική Αραβία πήρε μέρος σε τελετουργικό χορό με σπαθιά.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, και ο υπουργός Εμπορίου, Γουίλμπουρ Ρος, συμμετείχαν επίσης στις εορταστικές εκδηλώσεις.

Στο βίντεο φαίνεται ο Τραμπ να προσπαθεί να κάνει τις κινήσεις ενώ κρατάει ο ίδιος ένα σπαθί αλλά αντιμετωπίζει προβλήματα με τον συγχρονισμό και τον ρυθμό.

Πηγή: in.gr

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News