Ολυμπιακοί Αγώνες: Άγγλοι είχαν στο σπίτι τους μετάλλιο από το 1896 και... δεν το γνώριζαν!

Ένα χάλκινο μετάλλιο από το 1896 περνούσε από γενιά σε γενιά σε μια οικογένεια της Αγγλίας, αλλά κανείς δεν το είχε καταλάβει εδώ και έναν αιώνα.

Μια απίστευτη ιστορία με ένα ξεχασμένο σε κάποια σοφίτα χάλκινο μετάλλιο των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, έγινε γνωστή στην Αγγλία.

Συγκεκριμένα, το ενθύμιο για τη δεύτερη θέση Βρετανού αθλητή το 1896 στην Αθήνα (σ.σ.: στους πρώτους Αγώνες, αλλά και το 1900,  στους νικητές δινόταν ασημένιο μετάλλιο, στους δεύτερους χάλκινο και στους τρίτους… τίποτα) περνούσε από γενιά σε γενιά σε μια οικογένεια της χώρας, χωρίς κανείς ποτέ να φροντίσει να το τοποθετήσει σε περίοπτη θέση.

Με τα χρόνια το μετάλλιο πέρασε στη λήθη και «θάφτηκε» σε κάποια μπαούλο με αναμνήσεις του παρελθόντος.

Ώσπου, σύμφωνα με την Daily Mail, ο τελευταίος κάτοχός του το ανακάλυψε και έσπευσε να το βγάλει σε δημοπρασία. Υπολογίζεται ότι η αξία του είναι περίπου 30.000 ευρώ.

Το μετάλλιο σχεδίασε ο Γάλλος γλύπτης JC Σαπλέν και εικονίζει από τη μία πλευρά τον Δία και τη λέξη Ολυμπία, ενώ από την άλλη υπάρχει η Ακρόπολη και αναγράφεται η φράση Διεθνείς Ολυμπιακοί Αγώνες Εν Αθήναις 1896.

Χάλκινο μετάλλιο 1896

Η πλευρά του χάλκινου μεταλλίου των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896 όπου απεικονίζεται η Ακρόπολη.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News