Βασίλισσα Ελισάβετ: Ποια ομάδα υποστήριζε. Η μήπως... ποιες ομάδες; Οι δύο παίκτες που θαύμαζε

ΑΠΕ

H βασίλισσα Ελισάβετ Β’ απολάμβανε να βλέπει ποδόσφαιρο. Την Άρσεναλ, τη Γουέστ Χαμ, ίσως… Ρέιντζερς.

Λόγω της ιδιότητάς της, ως μονάρχης, η Βασίλισσα Ελισάβετ υποδεχόταν περισσότερα από 50.000 άτομα στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ κάθε χρόνο. Το 2007, ο Σεσκ Φάμπρεγκας, ο οποίος αγωνιζόταν στην Άρσεναλ εκείνη την εποχή, αποκάλυψε ότι η βασίλισσα του είχε μιλήσει σε μια δεξίωση στο Παλάτι. Παρόντες ήταν και οι υπόλοιποι παίκτες της Άρσεναλ και ο τότε προπονητής της, Αρσέν Βενγκέρ.

Η ομάδα είχε προσκληθεί σε δεξίωση διότι η βασίλισσα δεν είχε καταφέρει να παρευρεθεί στα εγκαίνια του σταδίου Emirates λόγω ενός τραυματισμού στην πλάτη.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Φάμπρεγκας, η Βασίλισσα ήξερε ακριβώς ποιος ήταν και του είπε ότι η ίδια ήταν οπαδός της Άρσεναλ. Οι δυο τους μίλησαν επίσης για τον Χουάν Κάρλος Α’, ο οποίος ήταν βασιλιάς της Ισπανίας εκείνη την εποχή και καλός φίλος της βασίλισσας. Ο Φάμπρεγκας είναι Ισπανός, γεννημένος στο Αρενίς ντε Μαρ της Βαρκελώνης.

Για τον Φάμπρεγκας και τους συμπαίκτες του, η συνάντηση με τη βασίλισσα σε μια δεξίωση στο παλάτι του Μπάκιγχαμ ήταν σίγουρα μια αξέχαστη περίσταση. Αργότερα μοιράστηκε αυτή την εμπειρία σε ένα ισπανικό ραδιοφωνικό πρόγραμμα.

«Η βασίλισσα σίγουρα ξέρει από ποδόσφαιρο. Ήρθε να μου μιλήσει από την άλλη άκρη του δωματίου και ήξερε ποιος είμαι. Και μου μίλησε για τον Ισπανό βασιλιά. Μετά μου μίλησε και για ποδόσφαιρο και για την Αρσεναλ».

Ο παίκτης που θαύμαζε

Μια βασιλική πηγή αποκάλυψε πριν από χρόνια ότι η βασίλισσα θαύμαζε την Άρσεναλ για πάνω από μισό αιώνα. Επιπλέον, θαύμαζε ιδιαίτερα έναν από τους πρώην παίκτες της, τον Ντένις Κόμπτον. Επρόκειτο για παίκτη του κρίκετ, ο οποίος έπαιξε και ποδόσφαιρο και αγωνίστηκε στην Άρσεναλ από το 1936 έως το 1950.

Παρά το γεγονός ότι του αρέσει περισσότερο το ράγκμπι απ’ ότι το ποδόσφαιρο, ο πρίγκιπας Χάρι, Δούκας του Σάσεξ, φαίνεται να είναι επίσης οπαδός της Άρσεναλ, καθώς έχει παρακολουθήσει τους αγώνες της τόσο στο Emirates Stadium όσο και στο Arsenal Stadium. Το 2015, αποκάλυψε ότι η πλειοψηφία των μελών της βασιλικής οικογένειας είναι οπαδοί της Άρσεναλ.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, δούκας του Κέιμπριτζ, δεν φαίνεται να… ασπάζεται την υποστήριξη της οικογένειάς στην Άρσεναλ. Η αγαπημένη ομάδα του είναι η Άστον Βίλα.

Το 2016, η βασίλισσα Ελισάβετ και η Άρσεναλ φιλοξενηθήκαν για άλλη μια φορά μαζί στα πρωτοσέλιδα. Αυτή τη φορά, ήταν ο πρώην ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν που μίλησε για τον κοινό θαυμασμό του και της Βασίλισσας για την ομάδα.

Και οπαδός της Γουέστ Χαμ

Αν και η Αρσεναλ φαίνεται να είναι η ομάδα που σχετιζόταν περισσότερο με τη Βασίλισσα Ελισάβετ, δεν είναι η μόνη. Το 2014, αναφέρθηκε ότι η Βασίλισσα ήταν οπαδός της Γουέστ Χαμ.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι όταν μέλος του επιτελείου της Βασίλισσας εξέφρασε τον θαυμασμό του για τη Μίλγουολ, η οποία είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος της Γουέστ Χαμ, η Βασίλισσα αποκάλυψε τελικά την υποστήριξή της.

Μάλιστα είχε αναφερθεί τότε ότι για χρόνια ήταν θαυμάστρια του Ρον Γκρίνγουντ, ο οποίος δεν υπήρξε ποδοσφαιριστής της Γουέστ Χαμ. Υπήρξε όμως προπονητής της για 13 χρόνια και προπονητής της Εθνικής Αγγλίας από το 1977 έως το 1982

Οι δυο τους συναντήθηκαν το 1981, όταν η Βασίλισσα έδωσε στον Γκρίνγουντ τον τίτλο OBE (Officer of the Most Excellent Order of the British Empire), δηλαδή «Αξιωματικός του πιο εξαιρέτου τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας».

Κατά καιρούς υπήρξαν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η Βασίλισσα υποστήριζε τη Ρέιντζερς στη Σκωτία. Όπως υποστήριζαν μέλη του επιτελείου της ανεξάρτητα από την ομάδα που υποστήριζε προσωπικά, η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ απολάμβανε να βλέπει ποδόσφαιρο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News