Βασίλισσα Ελισάβετ: Τι θα συμβεί με την περιουσία της μετά τον θάνατό της

Pixabay

Πώς πληρωνόταν η βασίλισσα και τι θα γίνει με τα προσωπικά της περιουσιακά στοιχεία;

Ημέρα πένθους για το Ηνωμένο Βασίλειο η χθεσινή 8/9 μετά την ανακοίνωση του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Η μονάρχης της Αγγλίας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 χρόνων σχεδόν ένα χρόνο μετά τον θάνατο του συζύγου της, Φιλίππου. Το ερωτήματα που γεννιούνται μετά τον θάνατο της Αυτού Μεγαλειότητας που σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής είναι πλέον πρακτικά και έχουν να κάνουν με θέματα διαδοχής, αλλά και με το τι θα γίνει η περιουσία της βασίλισσας.

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ πέθανε την Πέμπτη 8/9 στο κάστρο του Μπαλμοράλ, το σπίτι της στη Σκωτία. Και αφήνει πίσω της περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια σε προσωπικά περιουσιακά στοιχεία από τα 70 χρόνια της στον θρόνο, τα οποία θα κληρονομήσει ο πρίγκιπας Κάρολος όταν στεφθεί βασιλιάς.

Αν και αυτό μπορεί να φαίνεται απλό, η περιουσία της βασίλισσας —και αυτό που συμβαίνει τώρα— είναι περίπλοκη. Κι αυτό γιατί πολλά από αυτά που φαίνεται ότι ανήκουν στην ίδια ανήκουν στη λεγόμενη Βασιλική Εταιρεία, την αυτοκρατορία των 28 δισεκατομμυρίων δολαρίων που μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας όπως ο βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ’ και ο πρίγκιπας Φίλιππος κάποτε ανέφεραν ως «η οικογενειακή επιχείρηση».

Διαβάστε περισσότερα στο okmag.gr.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News