Τζόρτζια Μελόνι: Η ακροδεξιά επόμενη πρωθυπουργός της Ιταλίας, οι «χαμένοι Τότι» και ο Μέσι

AMNA/EPA

Η ακροδεξιά ηγέτης φιλοδοξεί να γίνει η νέα πρωθυπουργός της Ιταλίας και έχει υπερτονίσει την αξία του αθλητισμού ως όχημα για τις νέες γενιές. Οι «νέοι» Φραντσέσκο Τότι και το παράδειγμα με την Ισλανδία και την Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι.

Σοκαρισμένη παρακολουθεί η Ευρώπη την άνετη επικράτηση της συμμαχίας της άκρας δεξιάς και της δεξιάς στην Ιταλία, η οποία αναμένεται να σχηματίσει κυβέρνηση υπό την Τζόρτζια Μελόνι.

Η επικεφαλής της ιταλικής άκρας δεξιάς Τζόρτζια Μελόνι, η οποία δήλωνε στα νιάτα της θαυμάστρια του Μπενίτο Μουσολίνι, θέλει να γίνει η επόμενη πρωθυπουργός μετά τη νίκη της παράταξής της στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή (25/9) στην Ιταλία.

«Οι Ιταλοί έστειλαν καθαρό μήνυμα υπέρ μιας κυβέρνησης της δεξιάς υπό την ηγεσία των Αδελφιών της Ιταλίας», δήλωσε, επιβεβαιώνοντας τη φιλοδοξία της να γίνει η επόμενη πρωθυπουργός.

«Θα κυβερνήσουμε για όλους» τους Ιταλούς, υποσχέθηκε. «Θα το κάνουμε με σκοπό να ενώσουμε τον λαό, να προαγάγουμε αυτά που τον ενώνουν μάλλον παρά αυτά που τον χωρίζουν και δεν θα προδώσουμε την εμπιστοσύνη σας».

Το όραμα για τον αθλητισμό, οι «χαμένοι» Τότι και ο άθλος της Ισλανδίας κόντρα στην Αργεντινή του Μέσι

Η Μελόνι, έχει δηλώσει κατά καιρούς ότι η στροφή των νέων στον αθλητισμό αποτελεί επιτακτική ανάγκη, προκειμένου να εξαλειφθεί η χρήση των ναρκωτικών και οι εκδηλώσεις βίας, με το όραμα να ακολουθήσουν νέες γενιές υγιών και αποφασιστικών Ιταλών.

«Πόσοι νέοι άνθρωποι πέφτουν θύματα παρεκκλίσεων από τη νομιμότητα όπως ναρκωτικά, αλκοόλ, σπείρες βίας, όταν μένουν μόνοι; Το ισχυρότερο αντίδοτο είναι ο αθλητισμός. Επένδυση στο «δικαίωμα στον αθλητισμό» σημαίνει επένδυση στο μέλλον, καλλιέργεια ταλέντων, καταπολέμηση των ναρκωτικών, ανατροφή νέων γενιών Ιταλών έχοντας υιοθετήσει εκείνες τις αξίες που μόνο ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει και να μεταδώσει», έχει τονίσει μέσω αναρτήσεών της στα social media.

Επίσης έχει αναδείξει την Ισλανδία, ως το πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα χώρας που επένδυσε με επιτυχία στον αθλητισμό και έκανε την ολική ανατροπή:

«Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι η Ισλανδία τη δεκαετία του ’90 ήταν το ευρωπαϊκό κράτος που είχε το υψηλότερο ποσοστό χρήσης ναρκωτικών, κατανάλωσης αλκοόλ και καπνιστών σε νέους και παιδιά. Μέσα σε λίγα χρόνια λίγοι γνωρίζουν ότι αυτό το έθνος έχει ανατρέψει εντελώς αυτά τα δεδομένα και πλέον αποτελεί παράδειγμα έθνους. Πώς το έκαναν; Απλώς αποφάσισαν να επενδύσουν στους νέους, καθιερώνοντας ένα είδος «δικαιώματος» στον αθλητισμό.

Σε όλα τα παιδιά δόθηκε η ευκαιρία να ακολουθήσουν ένα οποιοδήποτε είδος αθλητισμού, χάρη σε ένα επενδυτικό πρόγραμμα σε αθλητικές εγκαταστάσεις και οικονομική υποστήριξη για τις πιο αδύναμες ομάδες. Έτσι, με μια ισχυρή συνεργασία μεταξύ του σχολείου και του παγκόσμιου αθλητισμού, η Ισλανδία τα κατάφερε  να γαλουχήσει γενιές υγιών και επιτυχημένων αθλητών. Εμβληματική ήταν η συμμετοχή του μικρού νησιού των Βίκινγκς στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, όπου κατάφερε να έρθει ισόπαλη μάλιστα με την Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι».

Παράλληλα, η Μελόνι έχει τονίσει ότι ο αθλητισμός θα αποτελέσει  ένα στρατηγικό επενδυτικό πλάνο για το κόμμα της.

«Καθιερώνοντας το «δικαίωμα στον αθλητισμό» θα εγγυηθούμε τη δυνατότητα σε όλα τα παιδιά να αξιοποιήσουν σωστά το αθλητικό τους ταλέντο. Θα δημιουργήσουμε υποτροφίες για όσους διαθέτουν αθλητικά προσόντα. Διότι, πόσους «νέους» Φραντσέσκο Τότι, πόσους μικρούς Γιούρι Κέρκι, πόσα αδέρφια Αμπανιάλε χάσαμε τα τελευταία χρόνια απλά επειδή δεν τους δώσαμε την ευκαιρία να αθληθούν; Επένδυση στους νέους σημαίνει επένδυση στο μέλλον, καλλιέργεια ταλέντων, καταπολέμηση των ναρκωτικών και των παρεκκλίσεων, ανατροφή γενιών νέων υγιών και αποφασιστικών Ιταλών, γεμάτων από αυτές τις αξίες που μόνο ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει».

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News