Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Η σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα - Τι είχαν πει ο ένας για τον άλλο

Facebook (Alexandros Nikolaidis)

«Πραγματικός μακεδονομάχος και όχι γιαλατζί», είχε πει για τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη ο Αλέξης Τσίπρας. «Άνθρωπο με άλφα κεφαλαίο», τον χαρακτήρισε ο Ολυμπιονίκης.

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης έφυγε από τη ζωή νικημένος από μια σπάνια μορφή καρκίνου και μάλιστα γνωστοποίησε ο ίδιος μέσως του facebook τη θλιβερή είδηση.

Ήταν εκτός των άλλων και αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και στην ανάρτησή του αναφέρθηκε στον Αλέξη Τσίπρα. Έγραψε χαρακτηριστικά: «Και τέλος θέλω να σταθώ στον άνθρωπο με άλφα κεφαλαίο, τον Αλέξη Τσίπρα, ήρθε πολύ πρόσφατα στη ζωή μου και μου χάρισε την φιλία του, την σκέψη του, το αδελφικό του νοιάξιμο, σαν να με ήξερε από πάντα. Μου απέδειξε ότι η όλα όσα πρεσβεύει ο ίδιος και η αριστερά είναι πραγματική στάση ζωής. Με στήριξε ηθικά και πρακτικά και έκανε και αυτός τα αδύνατα δυνατά για να έχω την καλύτερη φροντίδα».

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης πορεύτηκε πολιτικά μνε τον ΣΥΡΙΖΑ. Το Απρίλιο του 2019, όταν ο Αλέξης Τσίπρας είχε παρουσιάσει το ευρωψηφοδέλτιο είχε πει για τον Αλέξανδρο Νικολαϊδη: «Ο επόμενος υποψήφιος, ένας πραγματικός μακεδονομάχος και όχι γιαλατζί, μακεδόνας ολυμπιονίκης μας στο Ταεκβοντο. Ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου».

Σεβασμός ανεξαρτήτως θρησκείας, εθνότητας και φυλής

Λίγο αργότερα ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης είχε ευχαριστήσει τον Αλέξη Τσίπρα: «Ως αθλητής, έμαθα να αγωνίζομαι από μικρό παιδί μέχρι να πετύχω τους στόχους μου και ως Ολυμπιονίκης έμαθα τις αξίες της ευγενούς άμιλλας και του σεβασμού απέναντι στον συνάνθρωπο ανεξαρτήτως θρησκείας, εθνότητας και φυλής. Νιώθω την ανάγκη να εμφυσήσω τις αξίες αυτές που διδάχτηκα στις νέες γενιές, να επαναφέρω τον αθλητισμό στο “βάθρο” της καθημερινότητας των νέων, και τέλος, να βάλω κι εγώ τη “σφραγίδα” μου στην προσπάθεια που γίνεται για μια πιο δίκαιη Ευρώπη χωρίς ρητορικές μίσους και ρατσιστικές τάσεις».

Ο δύο φορές «αργυρός» Ολυμπιονίκης του τάε κβο ντο (το 2004 στην Αθήνα και το 2008 στο Πεκίνο), ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα «για την τιμή που μου έκανε να με συμπεριλάβει στο ευρωψηφοδέλτιο. Ως Ολυμπιονίκης που έχω αγωνιστεί κάτω από τα χρώματα της ελληνικής σημαίας, αλλά και της Ολυμπιακής σημαίας, η ευθύνη και το χρέος μου απέναντι στην ελληνική κοινωνία, αλλά και απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, είναι μεγάλη».

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News