Ντόπινγκ: Η αγωγή του Μήτογλου στην γιατρό που συνελήφθη

EUROKINISSI

Ο διεθνής μπασκετμπολίστας, Ντίνος Μήτογλου έχει κινηθεί νομικά κατά της γιατρού – Υπάρχουν εναντίον της καταγγελίες και από άλλους αθλητές

Η αστυνομία ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης την σύλληψη γιατρού με την κατηγορία χορήγησης σκευασμάτων ντόπινγκ σε αθλητές αλλά και για απάτη κατά του ΕΟΠΥΥ.

Η υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας μετά τις σχετικές ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. φέρνει (ξανά) στο προσκήνιο μια μεγάλη μάστιγα του αθλητισμού, το ντόπινγκ και οι αποκαλύψεις παίρνουν την μορφή χιονοστιβάδας.

Αυτό μάλιστα που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι σύμφωνα με αστυνομικές «πηγές» ένας πολύ γνωστός παίκτης μπάσκετ, ο Ντίνος Μήτογλου, έχει κινηθεί νομικά κατά της συγκεκριμένης γιατρού, ενώ υπάρχουν και σχετικές καταγγελίες και από άλλους αθλητές.

Θυμίζουμε πως ο διεθνής μπασκετμπολίστας, Ντίνος Μήτογλου είχε βρεθεί θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ τον περασμένο Μάρτιο, μετά τον αγώνα της ομάδας του (Αρμάνι Μιλάνο) με τον Παναθηναϊκό για την Ευρωλίγκα.

Η ιταλική ομάδα είχε ανακοινώσει τότε πως ο Έλληνας φόργουορντ είχε βρεθεί θετικός σε απαγορευμένη ουσία και έθεσε εκτός ρόστερ της τον Μήτογλου.

Πάντα με βάση τις αστυνομικές «πηγές», ο Μήτογλου έχει καταθέσει αγωγή κατά της γιατρού που συνελήφθη χθες ενώ καταγγελίες έχουν γίνει και από άλλους αθλητές.

Η υπόθεση παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και η συλληφθείσα γιατρός αναμένεται ν’ απολογηθεί σε ανακριτή.

Ο Μήτογλου δεν έχει αγωνιστεί από τον περασμένο Μάρτιο κι έχει τεθεί εκτός Αρμάνι, αλλά ακόμη δεν έχει γίνει η δίκη για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Υπάρχουν πάντως πληροφορίες που κάνουν λόγο για εκδίκαση μέσα στο Νοέμβριο, χωρίς όμως να μπορεί να ισχυριστεί κάποιος με σιγουριά ότι αυτό είναι δεδομένο.

Όπως και να’ χουν πάντως τα πράγματα, η σύλληψη της γιατρού αναμένεται να «ξετυλίξει ένα κουβάρι» σε μια πολύ σημαντική υπόθεση.

Πηγή: in.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News