Κακοκαιρία Eva: Shelf cloud πάνω από την Αθήνα – Πώς σχηματίστηκε

Στην πόλη μπήκε ένα Shelf Cloud – δηλαδή, ένα σύννεφο στα άκρα ενός καταιγιδοφόρου νέφους.

Την Αττική «σφυροκοπά» η κακοκαιρία «EVA», με έντονες βροχές και καταιγίδες που δημιούργησαν προβλήματα.

Σύμφωνα με το Forecast Weather Greece, αυτή τη στιγμή, στην πόλη μπαίνει ένα Shelf Cloud – δηλαδή, ένα σύννεφο στα άκρα ενός καταιγιδοφόρου νέφους, το οποίο και προηγείται χρονικά μίας ισχυρής καταιγίδας ή μιας γραμμής ισχυρών καταιγίδων. Η παρουσία του συνοδεύεται από θυελλώδεις ανέμους, ενώ αργότερα εκδηλώνεται η ισχυρή καταιγίδα.

 Τι είναι το σύννεφο που έφερε μαζί της η κακοκαιρία EVA

Tο shelf cloud είναι το σύννεφο που βρίσκεται στα άκρα ενός καταιγιδοφόρου νέφους και προηγείται χρονικά μίας ισχυρής καταιγίδας ή μιας γραμμής ισχυρών καταιγίδων.

Η παρουσία του συνοδεύεται από θυελλώδεις ανέμους, ενώ αργότερα εκδηλώνεται η ισχυρή καταιγίδα, όπως και συνέβη με την κακοκαιρία EVA στην Αθήνα.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που σχηματίζεται «shelf cloud» στην Αθήνα -το σύννεφο που μοιάζει με UFO. Παρόμοιες εικόνες είχαν αντικρίσει οι κάτοικοι στην πρωτεύουσα τον Οκτώβριο του 2019.
Πού θα χτυπήσει η EVA τις επόμενες ώρες
Σύμφωνα με το νέο, επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εξέδωσε σήμερα (6/11) η ΕΜΥ, έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (07/11) θα συνεχιστεί η κακοκαιρία με κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τις μεγάλες ραγδαιότητες και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται:

α) μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής (06-11-22) στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο

β) μέχρι και τις απογευματινές ώρες της Κυριακής (06-11-22) στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, την Αττική και την ανατολική Πελοπόννησο

γ) μέχρι τις βραδινές ώρες της Κυριακής (06-11-22) στις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη

δ) από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής (06-11-22) μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (07-11-22) στο ανατολικό Αιγαίο από την περιοχή Σάμου-Ικαρίας και νοτιότερα μέχρι και τα Δωδεκάνησα.

Πηγή: In.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News