Ελλάδα: Ένα κράτος ανίκανων που χρησιμοποιεί για πλάκα το 112 για να… κρύψει την ανικανότητά του!

EUROKINISSI

Η διασπορά πανικού στην κοινωνία ακόμη και για απλά καιρικά φαινόμενα, όχι μόνο έχει καταστροφικές συνέπειες για την ελληνική οικονομία, αλλά αποδεικνύει την πλήρη ανικανότητα όσων μας κυβερνούν!

Από το καλοκαίρι του 2018, όταν περισσότεροι από εκατό συνάνθρωποι μας έχασαν τη ζωή τους στη φονική πυρκαγιά του Ματιού, το απίθανο ελληνικό κράτος έχει ανακαλύψει μια νέα επικίνδυνη και προκλητική για τους Έλληνες πολίτες μόδα που αποκαλεί… πρόληψη!

Επειδή οι κυβερνήσεις μπορεί να αλλάζουν, αλλά ο κρατικός μηχανισμός παραμένει το ίδιο ανάλγητος, η σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας καταφεύγει σε μια πρωτοφανή μέθοδο διασποράς πανικού στην ελληνική κοινωνία, υπό το φόβο ενός νέου Ματιού.

Όσα συνέβησαν τα τελευταία 24ωρα στην Αττική αποδεικνύουν απλά του λόγου το αληθές. Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι του νομού δέχτηκαν στα κινητά τους προειδοποιητικό μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας (το περίφημο 112) το οποίο τους συνιστούσε να αποφύγουν τις μετακινήσεις λόγω εξαιρετικά επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Αποτέλεσμα; Το βράδυ του Σαββάτου οι χώροι εστίασης ερήμωσαν, οι δρόμοι ήταν άδειοι από αυτοκίνητα, τα κέντρα διασκέδασης και οι κινηματογράφοι γέμισαν από… άδεια καθίσματα.

Τι είδαμε να συμβαίνει τελικά; Με εξαίρεση τη δυνατή βροχή που προκάλεσε πλημμύρες στα νότια του Νομού, σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές της Αττικής όχι μόνο δεν υπήρξαν ακραία και επικίνδυνα φαινόμενα, αλλά ούτε καν έβρεξε έντονα!

Για πολλοστή φορά την τελευταία διετία η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε να… καλύψει τα νώτα της και τις αδυναμίες της, κλείνοντας ουσιαστικά Έλληνες πολίτες στα σπίτια τους, μην τυχόν και βρεθεί αντιμέτωπη με την ευθύνη μιας νέας καταστροφής σαν το Μάτι. Κι αυτό οι αρμόδιοι υπουργοί το ονομάζουν «πρόληψη»!

Δεν ξέρουμε αν είχε δίκιο ο Γιάννης Βρέντζος το βράδυ της Κυριακής στη Λεωφόρο που αναφέρθηκε σε «ακροδεξιό παρακράτος στου Μαξίμου», αυτό που είναι όμως δεδομένο είναι ότι κι σημερινή κυβέρνηση (όπως και πολλές ακόμη που είχαν προηγηθεί σε αυτόν τον τόπο) εξακολουθεί να παίζει με τη νοημοσύνη, την υπομονή και τα νεύρα των Ελλήνων πολιτών!

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News