Κιβωτός του Κόσμου: Ραγδαίες εξελίξεις – Σφίγγει ο κλοιός για το «υψηλά ιστάμενο στέλεχος» της ΜΚΟ

Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν πως πρόκειται για μία ιδιαιτέρως σοβαρή υπόθεση, ενώ αναμένονται να γίνουν και άλλες καταγγελίες

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των καταγγελιών για την Κιβωτό του Κόσμου.

Η ΜΚΟ που «αγκάλιασε» μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, η οποία χρηματοδοτούνταν αποκλειστικά από δωρεές ιδιωτών, βρίσκεται στο «μάτι του κυκλώνα» μετά τις καταγγελίες για ασέλγεια και ξυλοδαρμούς παιδιών που είχαν αναζητήσει καταφύγιο στις δομές που διατηρεί σε Αθήνα, Χίο, Βόλο και Ηπειρο.

Η πρώτη επίσημη καταγγελία -έχουν ακολουθήσει κι άλλες- που «πάγωσε» το πανελλήνιο έγινε από ένα 19χρονο αγόρι που υποστήριξε ότι «υψηλά ιστάμενο πρόσωπο» της ΜΚΟ ασελγούσε εις βάρος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ασέλγεια που καταγγέλλει ο 19χρονος υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος είναι ανήλικος. Ο νεαρός περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια στις Αρχές τα όσα φέρεται να έζησε και «φωτογραφίζει» πρόσωπο υπεράνω υποψίας, το οποίο τον υποχρέωνε σε ασελγείς πράξεις με τη φράση «με έχεις ανάγκη…».

Σύμφωνα με την καταγγελία, το υψηλόβαθμο πρόσωπο της ΜΚΟ τον έπαιρνε μαζί του σε διάφορα ταξίδια που έκανε στην Ελλάδα και τον υποχρέωνε να πηγαίνει στον ιδιωτικό του χώρο (σ.σ. διαμέρισμα που νοικιαζόταν από τη δομή για να μένει προσωρινά) προκειμένου να τον παρενοχλήσει σεξουαλικά.

Η κατάθεση του 19χρονου

Ο 19χρονος περιέγραψε ενώπιον των Αρχών πως έμενε μαζί με τον αδερφό και τη μητέρα του σε δομή της «Κιβωτού», όταν τον πλησίασε ο κατηγορούμενος. «Αποφάσισα να μιλήσω γιατί δεν άντεξα άλλο, εκτός από την ασέλγεια, τον υποτιμητικό και προσβλητικό του τρόπο» είπε χαρακτηριστικά.

Ο νεαρός ισχυρίστηκε πως ο άνδρας που τον πλησίασε όταν ήταν 16 ετών και ασελγούσε εις βάρος του τον απειλούσε, «με είχε υποχείριό του». «Με απειλούσε και μου έλεγε “με έχεις ανάγκη και δεν πρόκειται να πεις ποτέ τίποτα. Αν δεν ήμουν εγώ εσύ η μάνα και αδερφός σου δεν θα είχατε σπίτι”», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Με απομόνωνε σε δικό του χώρο» και ασελγούσε, ισχυρίζεται ο 19χρονος και κατήγγειλε πως «μετά μου έλεγε να καθαρίσω τις τουαλέτες». «Ασελγούσε εις βάρος μου και μου ζητούσε να του κάνω τα ίδια» κατέθεσε ο νεαρός.

Ο τότε 16χρονος και τώρα 19χρονος υποστηρίζει πως αποφάσισε να μιλήσει, καθώς δεν άντεχε άλλο την προσβλητική συμπεριφορά του συγκεκριμένου ανθρώπου.

Την έρευνα για την υπόθεση πρόκειται να αναλάβει η Εισαγγελία Ανηλίκων προκειμένου να διερευνήσει την υπόθεση ενώ η Εισαγγελία Πρωτοδικών ξεκινά έρευνα για τη διαρροή στοιχείων της υπόθεσης στον Τύπο.

Τρεις οι δικογραφίες

Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν πως πρόκειται για μία ιδιαιτέρως σοβαρή υπόθεση, ενώ αναμένονται να γίνουν και άλλες καταγγελίες.

Οπως ανέφερε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, ήδη έχουν σχηματιστεί τρεις δικογραφίες για τις δομές του Κολωνού, του Βόλου και της Χίου, ενώ από το 2020 έως το 2022 είχαν διενεργηθεί έρευνες από τον Συνήγορο του Πολίτη.

Οι πηγές του Υπουργείου αναφέρθηκαν επίσης στον πατέρα Αντώνιος σχολιάζοντας πως ένα άτομο που έχει παρασημοφορηθεί από την προεδρία της Δημοκρατίας με τον χρυσό σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα και έχει δεχτεί δεκάδες δωρεές από πολίτες, θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός σε όσα συμβαίνουν στις δομές του.

Πηγή: in.gr.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News