Μαρινάκειον Μέλαθρον: Εγκαίνια του διοικητικού κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

Eurokinissi

Το «Μαρινάκειον Μέλαθρον», μια ευγενική χορηγία του Βαγγέλη Μαρινάκη στη μνήμη του πατέρα του και ευεργέτη του Πειραιά (και όχι μόνο), Μιλτιάδη, άνοιξε τις πύλες του την Κυριακή (4/12) και πλέον θα στεγάζει τα νέα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς.

Παρουσία πλήθους κόσμου έγιναν την Κυριακή (4/12) τα εγκαίνια των νέων γραφείων της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς, γραφεία που στεγάζονται πια στο «Μαρινάκειον Μέλαθρον». Η πλήρης ανακαίνιση και υπέροχη διαμόρφωση του κτιρίου που θα στεγάζει το νέο Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, του Πειραιά, έγινε με την ευγενική χορηγία του διοικητικού ηγέτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, στη μνήμη του πατέρα του, Μιλτιάδη.

«Μιλτιάδης Ευάγγελου Μαρινάκης, Μέγας Ευεργέτης, Βουλευτής, Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιώς, Πλοιοκτήτης 14/9/1930 – 27/4/1999», έγραφε η προτομή του αείμνηστου Μιλτιάδη Μαρινάκη που αποκαλύφθηκε και είχε προσφέρει πολλάκις και ποικιλοτρόπως στον Πειραιά και όχι μόνο. Πλέον η… σκυτάλη της προσφοράς έχει περάσει στα χέρια του γιου του, Βαγγέλη Μαρινάκη.

 

Οπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση της Μητρόπολης τα νέα γραφεία της τοπικής Εκκλησίας ανακαινίσθηκαν και διαρρυθμίστηκαν εξ ολοκλήρου «δαπάνη του Μεγάλου Ευεργέτου της Μητροπόλεώς μας κ.Ευάγγελου Μαρινάκη, εις μνήμη του μακαριστού πατρός του, Μιλτιάδου».

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ που τέλεσε και τον αγιασμό παρουσία του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, ο οποίος ευλόγησε το «Μαρινάκειον Μέλαθρον». Παρευρέθηκαν επίσης δεκάδες αρχιερείς από όλη την Ελλάδα.

Πολιτικοί, εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας και πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκαν από νωρίς έξω από το «Μαρινάκειον Μέλαθρον» για την τελετή.

 

«Ο κ. Μαρινάκης αποδέχτηκε την πρόταση του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ να ανακαινίσει και να διαμορφώσει εξ’ ολοκλήρου το κτίριο δημιουργώντας έτσι έναν μικρό πυρήνα αγάπης», ανέφερε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Μητρόπολης Πειραιά, Δημήτρης Αλφιέρης, ο οποίος συμπλήρωσε σχετικά με την προτομή του Μιλτιάδη Μαρινάκη: «Οι προσφορές του στην πόλη ήταν τεράστιες, οπότε αξίζει δικαιωματικά να βρίσκεται σ’ αυτό εδώ το κτίριο».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News