Εύα Καϊλή: Σε φυλακή... boutique - Αθλητικές δραστηριότητες, χαλάρωση και μάθηση

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ασχολούνται με την απασχόληση των κρατουμένων, η οποία περιλαμβάνει εργασία, αθλητικές δραστηριότητες, χαλάρωση και εκμάθηση

Σε νέες φυλακές στην περιοχή Χάρεν των Βρυξελλών έχει μεταφερθεί σύμφωνα με πληροφορίες η Εύα Καϊλή, η οποία προηγουμένως κρατείτο στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών Σεν Ζιλ.

Οι φυλακές του Χάρεν δεν είναι σαν τις παραδοσιακές φυλακές. Θυμίζουν χωριό που αποτελείται από πολλά κτήρια και μονάδες, στην καθεμία εκ των οποίων κρατούνται περίπου 30 άτομα.

Οι κρατούμενοι μοιράζονται στα κτήρια ανάλογα με το προφίλ και την ηλικία τους και μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα στους χώρους της μονάδας. Συμμετέχουν σε υποχρεωτικές δραστηριότητες, όπως είναι οι υπηρεσίες στην κουζίνα ή στο πλυντήριο.

Στις φυλακές του Χάρεν κρατούνται διάφοροι τύποι ατόμων: άνδρες, γυναίκες, γυναίκες με παιδιά, νεαροί κρατούμενοι και ψυχιατρικοί ασθενείς. Συνολικά, το χωριό μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 1.190 κρατούμενους, οι οποίοι ζουν σε ομάδες ατόμων που λειτουργούν αυτόνομα και ως ενιαία κοινωνική ομάδα.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ασχολούνται με την απασχόληση των κρατουμένων, η οποία περιλαμβάνει εργασία, αθλητικές δραστηριότητες, χαλάρωση και εκμάθηση.

Το «χωριό» των φυλακών του Χάρεν θεωρείται οικολογικά βιώσιμο, καθώς εφαρμόζεται διάφορες μέθοδοι εξοικονόμησης ενέργειας: ηλιακά πάνελ στις οροφές, 37.000τμ πρασίνου, γεωθερμικές αντλίες θερμότητας και παραγωγής ενέργειας.

Καταιγιστικές εξελίξεις

Στο μεταξύ η Εύα Καϊλή πρόκειται να παρουσιαστεί ενώπιον του ανακριτή στις Βρυξέλλες για να απολογηθεί. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την Τετάρτη το μεσημέρι, οπότε το δικαστικό συμβούλιο θα αποφασίσει εάν η ευρωβουλευτής θα παραμείνει προφυλακιστέα.

Την Τετάρτη θα παρουσιαστούν ενώπιον του προδικαστικού τμήματος και οι τέσσερις συλληφθέντες, περιλαμβανομένης της Εύας Καϊλή, αναφέρει η νέα ανακοίνωση της oμοσπονδιακής εισαγγελίας.

Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι «αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κατασχέθηκαν σε τρία διαφορετικά σημεία: 600.000 ευρώ στο σπίτι ενός υπόπτου, αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μια βαλίτσα σε δωμάτιο ξενοδοχείου στις Βρυξέλλες και περίπου 150.000 ευρώ σε διαμέρισμα που ανήκει σε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Μέχρι στιγμής, για την υπόθεση έχουν προσαχθεί έξι άτομα. Τέσσερα από αυτά, συμπεριλαμβανομένου ενός βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έχουν συλληφθεί. Αυτοί οι ύποπτοι θα παρουσιαστούν ενώπιον του προδικαστικού τμήματος την Τετάρτη».

Αρνείται να παραιτηθεί

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσω του δικηγόρου της ζητήθηκε από την Εύα Καϊλή να παραιτηθεί από την έδρα της στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η ίδια ωστόσο φέρεται να αρνείται, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες.

Πηγή: in.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News