ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όλη η χώρα

Τα πολλαπλά πύρινα μέτωπα, σε όλη τη χώρα, έχουν αναγκάσει τη χώρα να βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με τις πυρκαγιές να είναι εκτός ελέγχου στα περισσότερα μέρη.

Η Ελλάδα περνάει κρίσιμες ώρες. Πυρκαγιές έχουν καλύψει τα δάση, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη για την κατάσβεσή τους. Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου, με τις αρχές να προειδοποιούν τους κατοίκους, αλλά και να δίνουν εντολή για την εκκένωση των περιοχών, όπου οι φλόγες έχουν φτάσει μέχρι τα σπίτια.

Πιο συγκεκριμένα εντολή δόθηκε για άμεση εκκένωση σε Καπανδρίτι, Πολυδένδρι και Άγιο Στέφανο στις 23:00 το βράδυ της Πέμπτης, με την φωτιά να έχει περάσει την Εθνική οδό, «ντύνοντας» στις φλόγες ακόμα και τα διόδια.

Τη δραματική κατάσταση σχολίασε και ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος προειδοποίησε τους πολίτες να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί. Τόνισε πως φρόνιμο είναι να σταματήσουν οι άσκοπες μετακινήσεις και να μπει σε προτεραιότητα η προστασία της ανθρώπινης ζωής.

«Τα σπίτια ξαναχτίζονται, τα δέντρα ξαναφυτρώνουν» ήταν η φράση του, λέγοντας πως όλοι οι πολίτες πρέπει να βοηθήσουν στη «μάχη» αυτή, δηλώνοντας παράλληλα πως η Πολιτεία θα είναι δίπλα στους πληγέντες.

Από την πλευρά του ο Νίκος Χαρδαλιάς ενημέρωσε τους κατοίκους περαιτέρω για την κατάσταση με τις πυρκαγιές αναφέροντας πως «είχαμε 99 νέες πυρκαγιές, ενώ κληθήκαμε να διαχειριστούμε συνολικά 145 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια, εκ των οποίων παραμένουν ενεργές αυτή τη στιγμή και υπό διαχείριση οι 57».

Επίσης προειδοποίησε και αυτός τους πολίτες να είναι προσεκτικοί, υπογραμμίζοντας πως γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Οι δραματικές στιγμές που περνάει όλη η χώρα αποτυπωμένες σε μερικά κλικς:

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News