ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ: Το ανθρώπινο πρόσωπο του αθλητισμού

Σε μία ακόμη δύσκολη μέρα για την Ελλάδα, ο αθλητισμός στέκεται εμπράκτως στο πλευρό των πυρόπληκτων, με κάθε μέσο.

Η Ελλάδα περνάει πάρα πολύ δύσκολες ώρες. Πολλές περιοχές της είναι «ντυμένες» στις φλόγες με τους πυροσβέστες, αρχικά, και μετά τους πολίτες να δίνουν «μάχη» για την αντιμέτωπισή τους.

Σε αυτή τη μαύρη μέρα για την χώρα μας, ο αθλητισμός δείχνει εμπράκτως την ανθρώπινή του πλευρά, όντας δίπλα στους πυρόπληκτους και στους αφανείς «ήρωες», που κάνουν τα πάντα για να θέσουν υπό έλεγχο τις πυρκαγιές.

Ολυμπιακός

Οι διοίκηση των «ερυθρόλευκων» ήταν από τις πρώτες που κινήθηκαν για να στηρίξουν του πληγέντες. Η πειραιώτικη ΠΑΕ γέμισε δύο νταλίκες και το πούλμαν του Ολυμπιακού με 100.000 συσκευασίες εμφιαλωμένου νερού και χυμών και ισάριθμη ποσότητα μπισκότων, οι οποίες θα κατευθύνονταν στις περιοχές που η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη από τις συνεχείς αναζοπυρώσεις.

Γιάννης Αντετοκούνμπο

Ο πρωταθλητής και MVP των τελικών του NBA δεν έμεινε άπραγος σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η Ελλάδα

Ο σταρ των Μιλγουόκι Μπακς, θέλοντας να συνδράμει και να βοηθήσει στους πληγέντες από τις πυρκαγιές των τελευταίων ωρών, προσέφερε διαμονή σε δωμάτια ξενοδοχείων, για όσους έχουν εγκαταλείψει τις κατοικίες τους μετά τις εκκενώσεις που έχουν ανακοινωθεί.

ΠΑΟΚ

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης προχώρησε το πρωί της Παρασκευής στην αποστολή νερού, ξηράς τροφής και απαραίτητων αναλώσιμων. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» κινητοποιήθηκε σε συνεργασία με την εταιρία «Σουρωτή», ιδιοκτησίας Ιβάν Σαββίδη, στέλνοντας προς πάσα κατεύθυνση φορτηγά, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν

SUPER LEAGUE & ΕΣΑΚΕ

Αμφότερες οι διοργανώτριες αρχές, στηρίζοντας την κίνηση του Ερυθρού Σταυρού, άνοιξαν τραπεζικό λογαριασμό, ώστε να μαζευτούν χρήματα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για να δοθούν πρώτες βοήθειες, καθώς και τρόφιμα στους ανθρώπους που μάχονται με τις φλόγες σε όλη τη χώρα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ

Εδώ, δεν μιλάμε για έμπρακτη στήριξη, ωστόσο η κίνησή του αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος πόλο, μετά την ιστορική πρόκριση της «γαλανόλευκης» στο τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων έκανε δηλώσεις, ζητώντας «συγγνώμη» από τους πληγέντες για τη χαρά του.

Ο διεθνής πολίστας, ο οποίος με κόπους ζωής κατάφερε, ίσως το πιο σημαντικό επίτευγμα στην καριέρα του, δεν ξέχασε τους ανθρώπους που περνούν δύσκολα στην Ελλάδα. Τόνισε πως μία νίκη δεν είναι αρκετή για να επουλώσει τον πόνο των συμπολιτών του, υπογραμμίζοντας πως παρά τη χαρά του το μυαλό του βρίσκεται στη χώρα μας.

Σημειώνεται πως ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου, πολίστας της Εθνικής, την ώρα που έπαιρνε την πρόκριση στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων, το πατρικό του σπίτι είχε τυλιχτεί στις φλόγες, στην Αγία Άννα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News