Απογευματινή: Κυκλοφορεί ξανά από τη Δευτέρα 23/1 η ιστορική εφημερίδα!

Twitter

Η Απογευματινή, μια από τις πιο ιστορικές εφημερίδες στα χρονικά του ελληνικού έντυπου Τύπου, κυκλοφορεί ξανά από τη Δευτέρα 23/1 στα περίπτερα όλης της χώρας.

Ήταν 20 Οκτωβρίου 1952 όταν κυκλοφόρησε το πρώτο φύλλο της Απογευματινής, μιας εφημερίδας που έμελλε να γράψει ιστορία στον έντυπο Τύπο για μισό αιώνα!

Έχοντας κοσμήσει τις σελίδες της στο πέρασμα των χρόνων με ορισμένες από τις πιο σημαντικές υπογραφές Ελλήνων δημοσιογράφων (όπως ο Χρήστος Πασαλάρης, η Μαρία Ρεζάν, ο Φρέντυ Γερμανός, ο Τέρενς Κουίκ, η Λιάνα Κανέλλη, ο Γιάννης Διακογιάννης, η Ροζίτα Σώκου, ο Κώστας Τσαρούχας κ.α.) η Απογευματινή έγινε σημείο αναφοράς για το ρόλο της στην ελληνική κοινωνία, όχι μόνο για την παρεμβατικότητά της στα πολιτικά δρώμενα της χώρας, αλλά και για άλλες της δραστηριότητες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι 28 χρόνια από το 1954 έως το 1982 η εφημερίδα διοργάνωνε τα ετήσια καλλιστεία για την ανάδειξη της Σταρ Ελλάς!

Ενδεικτική της δυναμικής της ήταν το κυκλοφοριακό ρεκόρ που είχε σημειώσει τον Ιούνιο του 1974 όταν είχε καταγράψει μέσο όρο ημερήσιων πωλήσεων 272.031 φύλλα!

70 χρόνια μετά την κυκλοφορία της η Απογευματινή επιστρέφει από τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου στα περίπτερα και όλα τα σημεία πώλησης σε όλη τη χώρα παρουσιάζοντας μια νέα σύγχρονη εκδοχή της που φέρει την υπογραφή του εκδότη της, Γιάννη Κουρτάκη και του διευθυντή, Χρήστου Μουλίνου.

Με διεισδυτικό πολιτικό ρεπορτάζ, παρασκήνια, μαχητική αρθρογραφία, αιχμηρά κοινωνικά θέματα πρώτης γραμμής, ψαγμένα αθλητικά και καλλιτεχνικό κους-κους, η εφημερίδα φιλοδοξεί να γίνει και πάλι μια καθημερινή πιστή συνήθεια στους αναγνώστες της, μεταφέροντας στη σύγχρονη εποχή το DNA ενός εκ των πλέον ιστορικών ονομάτων του έντυπου Τύπου.

Άλλωστε, όπως αναφέρει και το σλόγκαν που αποτυπώνει τη φιλοσοφία των συντελεστών της πολύ φιλόδοξης εκδοτικής προσπάθειας «σε μια περίοδο κατά την οποία το κοινό «βομβαρδίζεται» από κουραστικές επαναλήψεις, fake news και άχρηστες πληροφορίες, η Απογευματινή θα είναι η εφημερίδα των ειδήσεων».

Από τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου και κάθε μέρα μη χάσετε την Απογευματινή και την Απογευματινή της Κυριακής με μια ειδική έκδοση.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News