Υποσμηναγός Μάριος-Μιχαήλ Τουρούτσικας: Το πάθος του για την ΑΕΚ και το «αντίο» της Ένωσης

Σε μία συγκλονιστική συνέντευξη για τον άτυχο υποσμηναγό Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα που έχασε τη ζωή του μετά τη συντριβή του μοιραίου Φάντομ, ο πατέρας του αποκάλυψε το πάθος του για την ΑΕΚ.

Ολόκληρη η Ελλάδα θρηνεί για τον χαμό του 29χρονου υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα και του 31χρονου σμηναγού Στάθη Τσιτλακίδη, που έχασαν τη ζωή τους την περασμένη Δευτέρα (30/1) κατά τη συντριβή του F-4 Phantom, στην Ανδραβίδα.

Ο πατέρας του άτυχου υποσμηναγού, σε συνέντευξη που παραχώρησε μίλησε για το πάθος του γιου του για την ΑΕΚ, σε τηλεοπτικό σταθμό της Αρκαδίας:

«Η ΑΕΚ ήταν το πάθος του από μικρός. Τελευταία φορά που τον είδα ήταν για να δει το παιχνίδι. Θα μπορούσε να φύγει πιο αργά… Εντάξει, είχε πτήση αλλά δεν κοιμόταν νωρίς, πιο πολύ για το παιχνίδι της ΑΕΚ έφυγε», ανέφερε.

H Ένωση αποχαιρέτησε τους δύο νέους με την ακόλουθη ανάρτηση:

«Με βαθιά θλίψη και οδύνη, αποχαιρετάμε σήμερα τον πιλότο της Πολεμικής μας Αεροπορίας Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα, που χάθηκε στον βωμό της πατρίδας και του καθήκοντος. Η δήλωση του πατέρα του για το πάθος του ηρωικού μας πιλότου για την ΑΕΚ, κάνει για μας την άδικη απώλεια του ακόμη πιο ιδιαίτερη. Τα θερμά συλλυπητήρια όλης της οικογένειας της ΑΕΚ στους οικείους του και στην Πολεμική μας Αεροπορία, όπως αντίστοιχα και για τον επίσης αδικοχαμένο ήρωα συνάδελφο του Ευστάθιο Τσιτλακίδη. Αθάνατοι!»

Το πρωί της Πέμπτης 2/2, τελέστηκε η κηδεία του παιδιού του στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Τριπόλεως, ενώ η ταφή του πραγματοποιήθηκε στο κοιμητήριο Αγίου Ιωάννη Πικερνίου, με τον ίδιο να συγκλονίζει στον επικήδειό του:

«Πώς ένας εγωιστής σαν και μένα γέννησε ένα παιδί σαν τον Μάριο; Ως φαρμακοποιός πιστεύω ότι ήταν ένα λάθος στο DNA, δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς. Ο Μάριος σαν νέος άνθρωπος είχε καταφέρει να εκμηδενίσει το εγώ του. Το είχε σβήσει από το λεξιλόγιό του. Υπήρχε μόνο το εμείς. Δεν ήθελε να πάει ταξίδια στο εξωτερικό. Πέρσι μου ζήτησε να πάμε στις ΗΠΑ για τον αδερφό του. Όπως μου έλεγε όταν τον ρωτούσα για τον μισθό του μου έλεγε η Ελλάδα δεν χρωστάει, εγώ της χρωστάω. Το παρήγορο είναι ότι πέθανε όπως ήθελε, νέος και γεμάτος Ελλάδα. Καλό σου ταξίδι αγάπη».

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News