Σεισμός Τουρκία: Τραγικές ώρες στα συντρίμμια – Ενισχύεται η ελληνική αποστολή – Live όλες οι εξελίξεις

Εικόνες αποκάλυψης στην Τουρκία και τη Συρία όσο περνούν οι ώρες από τον φονικό σεισμό. Ερείπια, εγκλωβισμένοι, απόγνωση, με τους διασώστες να δίνουν μάχη για την ανεύρεση επιζώντων, υπό συνεχείς μετασεισμούς και άσχημες καιρικές συνθήκες.

Δραματικές ώρες ζουν Τουρκία και Συρία μετά τον καταστροφικό σεισμόΗ νεότερη καταμέτρηση ανεβάζει σε 8.364 τον αριθμό των νεκρών στις δύο χώρες. Δεκάδες χιλιάδες είναι οι τραυματισμένοι, ενώ οι εκτιμήσεις για τον τελικό απολογισμό είναι τρομακτικές, με κάποιους να μιλούν ακόμη και για 20.000 νεκρούς.

Η αγωνία για τους χιλιάδες ανθρώπους που παραμένουν εγκλωβισμένοι και παγιδευμένοι στα κτίρια που έχουν καταρρεύσει, μεγαλώνει.

Εχθρός των χιλιάδων διασωστών που δίνουν τη μάχη, σκάβοντας κυριολεκτικά μέσα στα χαλάσματα για να εντοπίσουν επιζώντες είναι εκτός από τον χρόνο και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, καθώς βρέχει και χιονίζει, ενώ όσο πέφτει η νύχτα το κρύο γίνεται ολοένα και πιο τσουχτερό. Οι συνεχείς δε μετασεισμοί κάνουν το έργο τους ιδιαιτέρως επικίνδυνο.

Τα μέγιστα καταβάλλει και η ελληνική αποστολή έρευνας και διάσωσης, στην επαρχία Χατάι της Αντιόχειας. Μάλιστα για Τουρκία, αναχωρεί τις επόμενες ώρες και δεύτερο κλιμάκιο της ΕΜΑΚ.

Το in παρακολουθεί και μεταδίδει τις προσπάθειες των διασωστών που κάθε φορά που καταφέρνουν να βγάλουν κάποιο ζωντανό κλαίνε από συγκίνηση, τις επίσημες δηλώσεις αξιωματούχων και την ενημέρωση των Αρχών, τη διεθνή κινητοποίηση, τους φόβους και τις εκτιμήσεις των επιστημόνων.

Ολες οι εξελίξεις

Δείτε LIVE εικόνα από το CNN Turk

Παρακολουθείστε live όλες τις εξελίξεις στο in.gr 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News