Δημοσιογραφικά βραβεία ΠΣΑΤ: Τα χαρτάκια της ζωής μας, το ταξίδι στο ποδόσφαιρο που αγαπήσαμε!

eurokinissi

Τα «χαρτάκια της ζωής μας», η ξεχωριστή ενότητα του sportday.gr με την επιμέλεια του Γιώργου Μπιτσικώκου… σήκωσαν τη δική τους ιδιαίτερη κούπα στην ετήσια τελετή απονομής των δημοσιογραφικών βραβείων του ΠΣΑΤ!

Μια ομάδα – όνειρο στην οποία η επίθεση ξεκινάει από τα χέρια του Νίκου Ζαργκάνη, συνεχίζεται με build up που περνάει από τα πόδια του Σταύρου Παπαδόπουλου, του Πέτρου Ξανθόπουλου και του Κώστα Μαυρίδη, από εκεί την παραλαμβάνουν και την… κρύβουν ο Βέλιμιρ Ζάετς, ο Μάρτον Εστερχάζι και ο Τάκης Λεμονής, προτού τη στείλουν στα δίχτυα ο Θωμάς Μαύρος, ο Ίμρε Μπόντα ή ο Γρηγόρης Χαραλαμπίδης!

Και… πως να χάσει αυτή η ομαδάρα που εδώ και μήνες μας γυρνά με τις αφηγήσεις της στα χρόνια ενός ποδοσφαίρου που η αλήθεια είναι ότι αρχίζει να μας λείπει ολοένα και περισσότερο.

Γιατί η ενότητα «τα χαρτάκια της ζωής μας» που γεννήθηκε μέσα από τα σπλάχνα του sportday.gr αποτελεί για όλους μας μια απόδραση στο ποδόσφαιρο της νοσταλγίας. Στο ποδόσφαιρο της δεκαετίας του ’80 και του ’90, όταν μπορούσαμε ακόμη να παρακολουθήσουμε την αγαπημένη μας ομάδα στην έδρα των μεγάλων αντιπάλων της. Όταν η ελληνική Περιφέρεια έσφυζε από ζωή και παλμό και κάθε εκδρομή στη Λάρισα, το Ηράκλειο, τη Δράμα, τις Σέρρες, την Πάτρα, τα Γιάννινα, τον Πύργο, την Καλαμάτα, τη Ρόδο, το Βόλο, την Ξάνθη, την Κόρινθο, την Καστοριά αποτελούσε μοναδική εμπειρία!

Όλα αυτά τα αστέρια μιας άλλης εποχής, λοιπόν, όλοι αυτοί οι ήρωες των παιδικών μας χρόνων που μοιράστηκαν τις ξεχωριστές προσωπικές τους αναμνήσεις… το σήκωσαν παρέα στη φετινή τελετή απονομής των δημοσιογραφικών βραβείων του ΠΣΑΤ που φιλοξενήθηκε στο Αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Για τη Γεωργία…

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης (καθώς η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη μνήμη της αγαπημένης Γεωργίας Παπαδοπούλου που έφυγε τόσο πρόωρα από τη ζωή νικημένη από τη λευχαιμία και με μήνυμα «Γίνε εθελοντής δότης μυελού των οστών») δεκάδες δημοσιογράφοι βρέθηκαν στο κτίριο της ΕΟΕ για να τιμήσουν με την παρουσία τους το έργο των συναδέλφων τους, στην τελετή του ΠΣΑΤ που συμπληρώνει φέτος 25 χρόνια ζωής.

O Σταύρος Γεωργακόπουλος, συντάκτης του sportday.gr και σύζυγος της Γεωργίας Παπαδοπούλου, παραλαμβάνει την ειδική πλακέτα του ΠΣΑΤ, από τον γ.γ. της ΕΟΕ, Μανώλη Κολυμπάδη, στη μνήμη της.

Ο ανθρώπινος παράγοντας ήταν αυτός που κυριάρχησε στη φετινή εκδήλωση, αρχικά με τη συγκινητική ομιλία του Σταύρου Γεωργακόπουλου, που χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα τον ποδοσφαιριστή της Λειψίας, Γουίλι Ορμπάν, που έχασε την αναμέτρηση της ομάδας του κόντρα στην Ουνιόν Βερολίνου, λόγω μιας πολύ σημαντικής και σωτήριας δωρεάς που πραγματοποίησε, κάλεσε τους παρευρισκομένους να γίνουν δότες του μυελού των οστών και να σώσουν μια ζωή.

Παράλληλα, ο δεύτερος μεγάλος πρωταγωνιστής της εκδήλωσης ήταν ο 9χρονος Λέανδρος, ο μικρός φίλος του ΠΑΟΚ με προβλήματα όρασης, που συγκίνησε με την ιστορία του τη φίλαθλη κοινωνία και όχι μόνο.

Η βράβευση του Γιώργου Μπιτσικώκου

Φυσικά κάθε ομαδάρα χρειάζεται και… τεχνικό επιτελείο ικανό να την οδηγήσει στις επιτυχίες. Έτσι ο δικός μας προπονητής, ο Γιώργος Μπιτσικώκος ήταν ο άνθρωπος που τιμήθηκε για την επιμέλεια της ενότητας «τα χαρτάκια της ζωής μας», εκπροσωπώντας φυσικά και τα άλλα δύο μέλη του τιμ, τον Παναγιώτη Γκαμπράνη και τον Αντώνη Τσακαλέα, που στη σκιά του Λευκού Πύργου βάζουν κάθε μήνα τη δική τους ξεχωριστή υπογραφή και το δικό τους σπάνιο μεράκι στην υλοποίηση όλων αυτών των συνεντεύξεων που τόσο πολύ έχετε αγαπήσει.

Ο Γιώργος Μπιτσικώκος με τον διευθυντή του sportday.gr, Αλέξανδρο Σόμογλου

Η οικογένεια της SportDay!

Η φετινή τελετή απονομής των δημοσιογραφικών βραβείων του ΠΣΑΤ, πάντως, ήταν ιδιαίτερα ξεχωριστή για την ευρύτερη οικογένεια της SportDay, καθώς ουκ ολίγα μέλη της (είτε που εργάζονται ακόμη στα Μέσα του Ομίλου, είτε που προσέθεσαν το δικό τους λιθαράκι τη χρονιά που πέρασε στην ιστοσελίδα ή την εφημερίδα) τιμήθηκαν για το έργο τους κατά τη διάρκεια του 2022.

Οι Νίκος Ζέρβας με τον Γιώργο Μπιτσικώκο και δύο παλιά μέλη της οικογένειας του sportday.gr, τον Γιάννη Μάριο Παπαδόπουλο και τον Κώστα Χαλέμο

Ο Νίκος Ζέρβας βραβεύτηκε… εις διπλούν, αρχικά για το υπέροχο ραδιοφωνικό αφιέρωμα στον Βασίλη Σπανούλη (στον Bwin Sport-Fm), αλλά και για την έκδοση του βιβλίου «Θρύλος είσαι… με νταμπλ και μέχρι τέλους».

Ο Γιάννης Λαμπίρης βραβεύτηκε για τα ρεπορτάζ του από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, που δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Ο Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος βραβεύτηκε για την επιμέλεια και τη μετάφραση του βιβλίου «Μαξ Φερστάπεν – Η ζωή ενός πρωταθλητή».

Ο Κώστας Χαλέμος βραβεύτηκε για τη συγγραφή του βιβλίου «Ο Ταύρος του Μάντσεστερ».

Τα φετινά δημοσιογραφικά βραβεία του ΠΣΑΤ

Αναλυτικά τα φετινά δημοσιογραφικά βραβεία του ΠΣΑΤ που απονεμήθηκαν στην τελετή έχουν ως εξής:

ΓΡΑΠΤΟΣ ΤΥΠΟΣ

Γιάννης Λαμπίρης: Εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» για τα ρεπορτάζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κατάρ 2022

Κώστας Πελεκάνος: Εφημερίδα «ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ» για τη συνέντευξη με την Άννα Μπαλάν

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Σωτήρης Βετάκης: Ιστοσελίδα «SDNA.GR» για τη σειρά των Ρεπορτάζ για το ενδιαφέρον που εκδήλωσε το Ντουμπάι να εμπλακεί στην Ευρωλίγκα με τη δημιουργία ομάδας και τη διεξαγωγή του Φάιναλ Φορ

Γιώργος Μπιτσικώκος: Ιστοσελίδα «sportday.gr». Για την επιμέλεια της ενότητας με τίτλο «Τα χαρτάκια της ζωής μας»

Γιάννης Ζωιτός: Ιστοσελίδα «Sport24.gr», για το αφιέρωμα στην καριέρα του του Γιώργου Πρίντεζη

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ελένη – Παρασκευή Μιχαηλίδου: Τηλεοπτικός σταθμός «OPEN» για τη συνέντευξη με  τον 9χρονο φίλαθλο του ΠΑΟΚ, Λέανδρο στην  Εκπομπή «OPEN SPORT»

Λίτσα Ιωάννου: Τηλεοπτικός σταθμός «ΑΝΤ-1» για το  ρεπορτάζ με τίτλο «Αετός στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ»

Γιώργος Μιμίκος: Τηλεοπτικός Σταθμός «Κρήτη TV», για τη σειρά εκπομπών με τίτλο «Αθλητικές Ιστορίες»

WEB TV

Παντελής Βλαχόπουλος- Ηλίας Καλλονάς: «Sport24.gr» για τη συνέντευξη με τον Ντέμη Νικολαϊδη στην εκπομπή Game Night

ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

Στέφανος Λεμονίδης – Διονύσης Δελλής: Ραδιοφωνικός Σταθμός «ΑΘΗΝΑ 9,84», για την εκπομπή «Αθήνα-Ντόχα ένα Μουντιάλ Δρόμος»

Νίκος Ζέρβας: Ραδιοφωνικός σταθμός «BwinSport fm», για την εκπομπή – αφιέρωμα στον Βασίλη Σπανούλη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Θανάσης Σταυράκης: Για την κάλυψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2022

Νίκος Βήχος: Για την κάλυψη του αγώνα ΑΡΗΣ –ΑΕΚ και το στιγμιότυπο FAIR PLAY του Αραούχο

Επαμειβόμενο Βραβείο ΕΠΟ

Χρήστος Σωτηρακόπουλος: Τηλεοπτικός σταθμός «ΝOVA». Για τη συνέντευξη με  τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν

Επαμειβόμενο Βραβείο ΕΟΚ

Θεόδωρος Φελάνης: Τηλεοπτικός Σταθμός «ΕΡΤ 3» για το ρεπορτάζ από το κοινό ταξίδι των εφηβικών ομάδων του ΑΡΗ και του ΠΑΟΚ, μέσω του οποίου στάλθηκε ισχυρό μήνυμα κατά της οπαδικής βίας.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News