Τραγωδία στα Τέμπη: Τριήμερο πένθος στη χώρα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

eurokinissi

Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη μετά τη σύγκρουση των τρένων. Πιθανή αναβολή των ημιτελικών του Κυπέλλου, εν αναμονή της επίσημης απόφασης από την ΕΠΟ. Πρόβλημα η έλλειψη ημερομηνιών για τις ομάδες.

Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών από την 1η έως και την 3η Μαρτίου 2023, με μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτίρια και αναστολή των δημοσίων εορταστικών εκδηλώσεων. Η ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη έχει αφήσει πίσω της, μέχρι στιγμής, 36 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Ως εκ τούτου, ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι πιθανόν να αναβληθούν οι ημιτελικοί Κυπέλλου που είναι προγραμματισμένοι για σήμερα Τετάρτη 1 Μαρτίου, με την ΕΠΟ να αποφασίζει τι μέλλει γενέσθαι, δεδομένου ότι το καλεντάρι είναι ασφυκτικά φορτωμένο και υπάρχει έλλειψη στις ημερομηνίες για τις ομάδες.

Η αναβολή των αναμετρήσεων λόγω της κήρυξης του τριήμερου εθνικού πένθους δεν είναι υποχρεωτική και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καλείται να λάβει τη σχετική απόφαση.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα,  στις 20:00, ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» για τη ρεβάνς του 3-0 στην «OPAP Arena», ενώ η Λαμία φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ στις 18:00, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τα ημιτελικά.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News