Σε απεργιακό «πυρετό» η χώρα: Συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της Ελλάδας

eurokinissi

Στις πορείες διαμαρτυρίας που διοργανώθηκαν ανά την Ελλάδα έλαβαν μέρος χιλιάδες πολίτες, που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, με τους 57 νεκρούς.

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα 8 Μαρτίου η χώρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τραγωδία στα Τέμπη, με αίτημα να μην υπάρχει συγκάλυψη των ευθυνών και με διεκδίκηση μέτρων για την ασφάλεια στις μετακινήσεις.

Στις πορείες διαμαρτυρίας που διοργανώθηκαν ανά την Ελλάδα έλαβαν μέρος χιλιάδες πολίτες, που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, με τους 57 νεκρούς.

Τη σημερινή απεργία έχουν κηρύξει η ΑΔΕΔΥ σε πανελλαδικό επίπεδο, τα μεγαλύτερα Εργατικά Κέντρα (μεταξύ αυτών Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Ηρακλείου, Λάρισας, Ιωαννίνων κ.ά.), ομοσπονδίες και σωματεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πολλές περιοχές ξέσπασαν επεισόδια ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και ΜΑΤ.

Απροσπέλαστο είναι το κέντρο της Αθήνας, λόγω των συλλαλητηρίων που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων σε όλη την χώρα.

«Καμία συγκάλυψη των πραγματικών ενόχων για το έγκλημα στα Τέμπη» είναι το κεντρικό σύνθημα των χιλιάδων διαδηλωτών που κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας, συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών, μαζικών φορέων, φοιτητών και μαθητών, στα Προπύλαια.

Καταγγέλλουν πως ό,τι έγινε στα Τέμπη ήταν «ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα που έχει τη σφραγίδα όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων που ιδιωτικοποίησαν τα τρένα της χώρας μας». Η συγκέντρωση στα Προπύλαια άνοιξε με την απαγγελία στίχων από το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου «Σχήμα της απουσίας»:

«Ποτέ δε φεύγουν τα νεκρά παιδιά από το σπίτι τους…».  Ακολούθησε η τήρηση ενός λεπτού σιγής και μετά ακούστηκε το σύνθημα: «Μετράμε νεκρούς στις ράγες των Τεμπών, θυσία για τα κέρδη των αφεντικών». «Αποδείχθηκε ότι για αυτούς που κυβερνούν όλοι εμείς είμαστε αναλώσιμοι», κατήγγειλε ο Κώστας Γενηδούνιας, πρόεδρος του Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης.

Υπενθύμισε τις προειδοποιήσεις και τις παρεμβάσεις των σωματείων, που «δεν βρήκαν απέναντι τους μόνο κλειστά αυτιά, αλλά και αποφάσεις που έβγαζαν παράνομες τις απεργιακές κινητοποιήσεις, καθώς και υποχρεωτικές μετατάξεις 3.500 εργαζομένων το 2010».  «Δεν ξεχνάμε αυτό που έγινε στα Τέμπη. Δεν θα ξεχάσουμε αυτούς που ευθύνονται για αυτό το έγκλημα», τόνισε.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από ολόκληρη τη χώρα στα parapolitika.gr 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News