25η Μαρτίου: Στα ύψη η τιμή του μπακαλιάρου - Αγγίζει ήδη τα 23 ευρώ το κιλό

Αναλυτικά οι τιμές της αγοράς.

Κοντοζυγώνει η 25η Μαρτίου και η αγορά έχει ήδη αρχίσει να προετοιμάζεται για την πώληση του μπακαλιάρου, ο οποίος αναμένεται και φέτος να πρωταγωνιστήσει στις προτιμήσεις των καταναλωτών αλλά και στο οικογενειακό τραπέζι

Την ίδια ώρα όμως οι τιμές έχουν πάρει την ανηφόρα, καθώς το αγαπημένο έδεσμα πολλών Ελλήνων είναι φέτος απλησίαστο για πολλούς, αφού το 1 κιλό αγγίζει τα 23 ευρώ.

Φέτος ο μπακαλιάρος A’ ποιότητας Ισλανδίας κυμαίνεται από 19,80-22,80 € το κιλό, ενώ πέρσι από 18-20 το κιλό.
Οι περισσότεροι καταναλωτές άρχισαν να προετοιμάζονται από τώρα για το τραπέζι της 25 Μαρτίου κάνοντας έρευνας αγοράς από ιχθυοπωλείο σε ιχθυοπωλείο. Οι περισσότεροι προτιμούν μπακαλιάρο, καλαμάρια και γαρίδες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA στην ιχθυαγορά του Ρέντη, ο μπακαλιάρος λινγκ σε μεγάλο φιλέτο κοστίζει 10,50 ευρώ. Ο «γνήσιος» μπακαλιάρος με κόκκαλο το μεγάλο κοστίζει 11,50 ευρώ. Μάλιστα ολόκληρο φιλέτο κατεψυγμένου μπακαλιάρου (ελαφρώς αλατισμένος) κοστίζει 9,90 ευρώ. Ο μπακαλιάρος Ισλανδίας κοστίζει 15, 80 ευρώ. Το πιο μικρό κομμάτι κυμαίνεται στα 10,90 ευρώ. Ο φρέσκος μπακαλιάρος, των 6 κιλών ελληνικός κοστίζει 18 ευρώ το κιλό. Σε σύγκριση με πέρσι, γι’ αυτή την περίοδο οι τιμές είναι υψηλότερες αλλά σε σχέση με πέρσι ο παστός μπακαλιάρος είναι σε καλύτερη τιμή.

ΠΗΓΗ: www.parapolitika.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News