Βιβλίο: Μια ξεχωριστή βραδιά για τον... βασιλιά Ερίκ Καντονά

EUROKINISSI

Με τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη να κλέβει την παράσταση, παρουσιάστηκε στην Αθήνα η βιογραφία του Ερίκ Καντονά «Ο Βασιλιάς Κι Εγώ» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Δίχτυ σε μετάφραση Γιάννη Μπίλιου.

Οι Έλληνες δημοσιογράφοι που είχαν την ευκαιρία να περιγράψουν έστω και μια φορά στην καριέρα τους αγώνα ποδοσφαίρου στον οποίον συμμετείχε ο θρυλικός Ερίκ Καντονά, είναι ουκ ολίγοι.

Ο Έλληνας, όμως, που ενδεχομένως να έχει ζήσει όσο κανείς από κοντά τα χρόνια της βασιλείας του Γάλλου στην πόλη του Μάντσεστερ, δεν είναι αθλητικός συντάκτης, αλλά ηθοποιός.

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης ζούσε μόνιμα στην πόλη των «κόκκινων διαβόλων» την εποχή που ο «βασιλιάς Ερίκ» σκέπαζε τα πάντα γύρω από το «Ολντ Τράφορντ» και το βράδυ της Τρίτης 21 Μαρτίου είχε την ευκαιρία να αφηγηθεί τις ανεκτίμητες εμπειρίες εκείνης της εποχής σε μια υπέροχη και πολύ ζεστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο iFocus Gallery στο κέντρο της Αθήνας.

Επρόκειτο για την παρουσίαση του βιβλίου του Κλοντ Μπολί «Ο Βασιλιάς Κι Εγώ», το οποίο κυκλοφορεί και στην Ελλάδα από τις Εκδόσεις Δίχτυ σε μετάφραση του δημοσιογράφου (και φανατικού φίλου της Γιουνάιτεντ) Γιάννη Μπίλιου.

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης διάβασε αποσπάσματα του βιβλίου, προκάλεσε άφθονο γέλιο με το αστείρευτο χιούμορ του, αλλά δεν ήταν ο μόνος που κατέγραψε τα βιώματά του. Δίπλα του βρίσκονταν ο ποδίατρος Μάνος Αρβανιτάκης (ο οποίος ως νεαρός ειδικευόμενος γιατρός είχε γνωρίσει τον Καντονά και τους υπόλοιπους παίκτες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον) ενώ ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Γιώργος Κούτουλας θυμήθηκε τις μονομαχίες του με τον Γάλλο σούπερ σταρ στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ελπίδων του 1988.

Το συντονισμό της συζήτησης και την επιμέλεια της παρουσίασης της εκδήλωσης είχε ο δημοσιογράφος Στέφανος Αβραμίδης.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News