Tik Tok: Γιατί δεν το απαγορεύουν οι ευρωβουλευτές

Οι ευρωβουλευτές δεν είναι έτοιμοι να το απαγορεύσουν ακόμη, κυρίως γιατί το Tik Tok απευθύνεται στην γενιά Ζ.

Σε δυσμενή θέση βρίσκεται πλέον το Tik Tok, καθώς ήδη οι δημοσιογράφοι του BBC έχουν λάβει εντολή να διαγράψουν την εφαρμογή από τα εταιρικά τηλέφωνα. Πρόσφατα ο CEO της εφαρμογής Shou Zi Chew, κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις απέναντι στο Κογκρέσο.

Στην Ευρώπη, όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Αν και το προσωπικό του Κοινοβουλίου έλαβε εντολή για διαγραφή της εφαρμογής από όλες συσκευές εργασίας έως τις 20 Μαρτίου, οι ευρωβουλευτές θεωρούν πως είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για τις εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τα τέλη της άνοιξης του 2024. Αξίζει να αναφερθεί ότι η εφαρμογή έχει περίπου 125 εκατομμύρια Ευρωπαίους που χρησιμοποιούν πολύ ενεργά την εφαρμογή.

Διχασμένο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Σύμφωνα με το Politico, το Κοινοβούλιο έλαβε απόφασή να απαγορεύσει την εφαρμογή από τα τηλέφωνα των υπαλλήλων του στα τέλη Φεβρουαρίου, στον απόηχο παρόμοιων κινήσεων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Συμβούλιο της ΕΕ και τη διπλωματική υπηρεσία της Ένωσης.

Σε επιστολή ανώτατου αξιωματούχου πληροφορικής του Κοινοβουλίου, που περιήλθε στην κατοχή του POLITICO, αναφέρεται ότι το θεσμικό όργανο έλαβε την απόφαση αφού είδε παρόμοιες απαγορεύσεις από ομοσπονδιακές κυβερνήσεις των ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και για να αποτρέψει «πιθανές απειλές» κατά του Κοινοβουλίου και των βουλευτών του.

Για το Κοινοβούλιο, ήταν μια αξιοσημείωτη στροφή. Μόλις λίγους μήνες νωρίτερα οι ευρωβουλευτές, συμπεριλαμβανομένου της Προέδρου Metsola και 14 αντιπροέδρων, ενέκριναν την έναρξη ενός επίσημου λογαριασμού του Κοινοβουλίου στο TikTok, σύμφωνα με ένα έγγραφο «TikTok strategy» της Γενικής Διεύθυνσης Επικοινωνιών του Κοινοβουλίου με ημερομηνία 18 Νοεμβρίου που είδε το POLITICO.

ΠΗΓΗ: www.in.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News