Ιταλία: Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος με λοίμωξη του αναπνευστικού

Το Βατικανό κάνει λόγο για «προγραμματισμένες εξετάσεις».

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε την Τετάρτη (29/03) ο Πάπας Φραγκίσκος, με το Διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας Ματέο Μπρούνι, να δηλώνει ότι  “βρίσκεται από σήμερα το απόγευμα στο νοσοκομείο Gemelli (της Ρώμης) για κάποιες προγραμματισμένες εξετάσεις”.

Σύμφωνα με την Corriere della Sera, το νοσοκομείο αναφέρει ότι ο Ποντίφικας, ο οποίος έφτασε με ασθενοφόρο μετά από αδιαθεσία, «παρουσίασε καρδιακά προβλήματα και αναπνευστική δυσχέρεια αργά το πρωί και μεταφέρθηκε στο καρδιολογικό τμήμα για (περαιτέρω) ελέγχο».

Ο εκπρόσωπος του Βατικανού, Ματέο Μπρούνι, ανακοίνωσε ότι ο 86χρονος Πάπας Φραγκίσκος δεν πάσχει από COVID-19, αλλά χρειάζεται αρκετές ημέρες θεραπείας λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού.

«Οι εξετάσεις του έδειξαν λοίμωξη του αναπνευστικού και απαιτεί μερικές ημέρες νοσηλείας, ωστόσο δεν πρόκειται για COVID-19», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βατικανού, Ματέο Μπρούνι, και μεταδίδει το Associated Press. Πάντως, ο Πάπας Φραγκίσκος είχε ήδη ακυρώσει μερικές από τις υποχρεώσεις του από το πρόγραμμά του, λόγω «προγραμματισμένων εξετάσεων».

Πηγή: parapolitika.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News