Καιρός: Χαλάει από Δευτέρα και έρχεται το χιόνι του Απρίλη - Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές στην Αττική

Η πρόβλεψη του μετεωρολόγου Σάκη Αρναούτογλου για τις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με όσα είπε ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, η τελευταία μέρα του Μαρτίου και το πρώτο Σαββατοκύριακο του Απριλίου θα είναι λουσμένα στον ήλιο, αλλά από τη Δευτέρα το μοτίβο θα γίνει φθινοπωρινό με ολίγον από χειμώνα, ειδικά σε ό,τι αφορά τη θερμοκρασία.

Για την Παρασκευή, η μέρα αναμένεται να κυλήσει με αρκετό ήλιο αλλά και κάποιες συννεφιές, οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι πιο πυκνές, το πρωί στα βορειοανατολικά και μετά το μεσημέρι στα δυτικά και ηπειρωτικά τμήματα της χώρας.

Τις πρωινές ώρες της Παρασκευής σύννεφα θα εντοπίζονται σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, τα οποία θα διαλυθούν μέχρι το απόγευμα.

Πλησιάζοντας προς το απόγευμα οι συννεφιές θα επηρεάσουν και τη δυτική Ελλάδα και προς το βράδυ την Κρήτη, οι οποίες θα πυκνώνουν λίγο ως αρκετά περισσότερο, ωστόσο δεν φαίνονται ικανές να δώσουν κάποια φαινόμενα.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί στα 4 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο και στο Ιόνιο. Από τα Κύθηρα και το βορειοδυτικό και βόρειο Κρητικό Πέλαγος, δεν αποκλείεται και στα πολύ νότια των Κυκλάδων να βγάλει έναν δυτικό άνεμο μεταξύ προμεσημβρινών και πρώτων απογευματινών ωρών, οι ριπές του οποίου αναμένεται να φτάσουν τα 6-7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα είναι αυξημένη σε σχέση με τις τελευταίες ημέρες, φτάνοντας στα ηπειρωτικά μέχρι και τους 20 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχές όπως κλειστές πεδιάδες και οροπέδια που πέφτει πολύ η θερμοκρασία να φτάσει κοντά ή και κάτω από το 0.

Για την Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια από το πρωί, ενώ κάποιες πολύ λίγες τοπικές συννεφιές θα σημειωθούν τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι από νοτιοδυτικές διευθύνσεις στα 3 με 4 μποφόρ. Στον Κορινθιακό οι άνεμοι δεν αποκλείεται να είναι λίγο πιο ενισχυμένοι.

Στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία αναμένεται επίσης λιακάδα με κάποιες πρόσκαιρες, τοπικές συννεφιές, που θα αυξηθούν τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί στα 3 με 5 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου, ίσως και 20.

Ο καλός καιρός και η ηλιοφάνεια θα συνεχιστούν και το Σάββατο και με κάποια μικρή περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας. Από την Κυριακή θα αλλάξει σταδιακά ο καιρός και σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου από τη Δευτέρα, πάμε σε ένα φθινόπωρο-χειμωνιάτικο σκηνικό, με αρκετές βροχοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας και διαφορετικές θερμοκρασίες μεταξύ βορρά και νότου.

Το Σάββατο θα έχει ηλιοφάνεια με παροδικά αυξημένες συννεφιές στα δυτικά και βορειοανατολικά τμήματα, οι οποίες ίσως στο ορεινό κομμάτι της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης να αφήσουν κάποιες πρόσκαιρες ασθενείς βροχές.

Προς το απόγευμα του Σαββάτου στις δυτικές περιοχές τα σύννεφα θα γίνουν λίγο περισσότερα με υποψηφιότητα για κάποιες μπόρες να υπάρχει τα πολύ ορεινά τμήματα της Ηπείρου, της δυτικής Θεσσαλίας και της βορειοδυτικής Στερεάς.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και θα είναι θερμοί στα 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα ανέβει στην ανατολική ηπειρωτική χώρα.

Η θερμοκρασία το Σάββατο θα φτάσει τους 23-24 και ίσως τοπικά ακόμα και τους 25 βαθμούς.

Ο καιρός την Κυριακή

Την Κυριακή νωρίς το πρωί η μέρα θα ξεκινήσει καλά αλλά προς το μεσημέρι-απόγευμα από τα δυτικά προς τα ανατολικά το σκηνικό θα αρχίζει να αλλάζει. Από την Αττική μέχρι και την υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα, υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές με λίγο περισσότερες στα βορειοανατολικά.

Την Κυριακή η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 20-21 βαθμούς Κελσίου.

Φθινόπωρο-χειμωνιάτικος καιρός από τη Δευτέρα
Ωστόσο, σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του καιρού την επόμενη εβδομάδα, από τη Δευτέρα όπως επισημαίνει ο Σάκης Αρναούτογλου θα υπάρξει επιδείνωση και αναμένεται να υπάρξουν αρκετές βροχοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει και πάλι πτώση.

Από την Αττική, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο και κυρίως τη βόρεια Ελλάδα τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα.

Μάλιστα θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις στα πολύ ορεινά τμήματα της βορειοδυτικής χώρας. Οι άνεμοι οι θα πνέουν νοτιάδες έως 7 και 8 μποφόρ κυρίως στο Αιγαίο.

Την Τρίτη θα συνεχιστούν τα φαινόμενα σχεδόν σε όλη τη χώρα, ενώ και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω πτώση, καθώς οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες, με τον υδράργυρο να μην ξεπερνάει τους 14 βαθμούς κατά μέσο όρο.

Τα χιόνια μάλιστα όπως είπε ο Σάκης Αρναούτογλου από το βράδυ της Τρίτης αναμένεται να κατέβουν και σε ορεινές ίσως και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας από το απόγευμα-βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη.

ΠΗΓΗ: www.parapolitika.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News